Oudjes eruit, jongeren erin

oudere werktOudjes eruit en jongeren erin, dat is kortweg het plan dat uitkeringsinstantie UWV wil gaan toepassen op de arbeidsmarkt. Jongeren zullen in de toekomst actief gaan jagen op de banen die momenteel nog uitgevoerd worden door oudere werknemers.

Het ‘Pensioenplan JongeWerklozen’ heet het en de bedoeling ervan is simpel. Jongeren zullen binnen bepaalde bedrijven de rollen van oudere werknemers over gaan nemen. De desbetreffende jongere neemt zelf contact op met een door het UWV uitgekozen bedrijf en informeert of er binnenkort nog mensen met pensioen gaan. Zo ja, dan bieden zij zich aan de functie over te nemen.

Vooraf is natuurlijk door het UWV uitgezocht in welke bedrijven de oudere werknemers op het punt staan de werkvloer te verlaten en welke opleiding er nodig is om de bijna vrijgekomen functie met succes te vervullen. Deze bedrijven hebben voordat de werkloze jongeren reageren al contact gehad met het UWV.

Het plan is bedacht door projectleider Jan Willem den Oudsten van het UWV Werkbedrijf en zal als proef van start gaan in Zuidoost-Drenthe.

Wat vind jij ervan?

Bron: Leeuwarder Courant

Lees ook:Zuid-Afrika in rep en roer om racistisch filmpje!
Lees ook:Salaris inleveren – ontslag voorkomen; demotie een kans?
Lees ook:Oudere collega’s mogen er best zijn!
Lees ook:Belang veerkracht voor Nederland centraal in Collegetour
Lees ook:Jongeren doen het beter op arbeidsmarkt dan ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>