Jonge Vlamingen bezorgd om pensioen

geldjesJe werkt en verdient daarmee geld om leuke of belangrijke dingen te kopen. Maar wanneer jij straks ruim in de zestig bent wil je eindelijk wel eens van je vrije tijd genieten. Dat terwijl je geld ontvangt van je pensioen. Vlaamse jongeren maken zich flink druk om deze oudedagvoorziening.

Nu heb je werk en geld maar over ruim veertig jaar ligt die situatie waarschijnlijk heel anders. Wel fijn als je dan een potje geld hebt waarop je kunt teren. Vlaamse jongeren beseffen dat goed. Ruim 60 procent van de jongeren die online bevraagd werden door de Vlaamse Jeugdraad zegt zich zorgen te maken over hun pensioen.

Jongeren hebben maar weinig verstand van hoe de pensioenregelingen in elkaar zitten maar ruim de helft van de jongeren wil het wel graag weten. Deze groep verwacht later zeker rond de €1000,- tot €1,500,- per maand te ontvangen wanneer zij stoppen met werken. Na 40 jaar, zo rond de 60 à 63 jaar vinden ze dat die tijd is aangebroken.

Belangrijk vinden ze de betaalbaarheid van de pensioenen. Om ervoor te zorgen dat het betaalbaar blijft opperen de jongeren oplossingen in het afschaffen van het brugpensioen (een speciale uitkering in België voor oudere werknemers die ontslagen worden), het aanpakken van de jeugdwerkloosheid en meer belasting voor topverdieners.

Bron: Knack.be

Lees ook:Pensioen? Dat komt nog wel…
Lees ook:Veel jongeren doen vakantiewerk om rond te komen
Lees ook:Somber over toekomst AOW
Lees ook:De toekomst van jongeren in de portemonnee
Lees ook:Jeugd maakt graag uren voor luxeproducten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>