Alcoholsites geen geheim voor jongeren

beer_space_copy_240689_lJongeren komen gemakkelijk terecht op websites van alcoholische dranken. Ruim 20 procent van de ondervraagde jongeren heeft wel eens iets gezien van de sites. Alcohol onder de 16 jaar is verboden, voor sterke drank geldt dit tot 18 jaar. Ondanks dat de sites voor jongeren zijn afgeschermd blijkt een groot deel ze maar al te goed te kunnen vinden.

Stichting Alcoholpreventie (STAP) ondervroeg 529 jongeren van 12 tot en met 17 jaar over hun ervaringen met alcoholreclames via internet. In het onderzoek werden 59 sites besproken. Wat blijkt? De sites zijn ontzettend aantrekkelijk voor jongeren. In ieder geval 25 procent van de websites heeft eyecatchers online staan. Leuke filmpjes, foto’s, muziek en online games trekt de jongeren naar de sites toe.

Online gamen en foto’s kijken is leuk en dat zo iets dan op een alcoholsite gebeurt lijkt tamelijk onschuldig. Toch lijkt er een verband te bestaan tussen het bezoeken van de sites en het alcoholgebruik van jongeren. Degenen die vaker de sites bezochten bleken stevigere drinkers. Online surfen op de sites van alcoholproducenten versterkt het alcoholgebruik onder jongeren.

Wat denk jij. Laat jij je beïnvloeden door een paar foto’s en filmpjes?


Lees ook:Belgische jongeren gamen heel wat af
Lees ook:Online video kijken populair
Lees ook:‘Nederlander filmt seksleven niet’
Lees ook:Noord-Hollandse jeugd laat drank vaker staan
Lees ook:Pro Ana sites moeten verboden worden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Alcoholsites geen geheim voor jongeren

  1. Niels

    Als ik veel drink val ik van mijn fiets. Behalve als ik met de auto ben

      /   Reply  / 
  2. Anette

    he gadver doe eens serieus met je troll-message. Ik vind dat hier zeker een discussie over te voeren is. Persoonlijk denk ik dat ieder mens te beinvloeden is door reclame, zolang de betreffende persoon enige interesse in het onderwerp heeft. Vandaar dat alcoholisten eerder geneigd zijn te kijken naar reclame voor alcohol!

    C’est la vie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>