Fiets verlicht. Voor jezelf én je portemonnee

bikeWie nu even snel op de fiets wil stappen ‘s avonds heeft er weer een extra zorg bij. Want dat die mooie gele blaadjes weer aan de bomen hangen is mooi meegenomen maar dat betekent ook dat de avonden snel donker zijn. Natuurlijk doet je licht het net niet meer en heb je niet zoveel zin om hem meteen naar de fietsenmaker te brengen want je hebt hem nog vaak nodig deze week. En och, het is maar een klein stukje toch? En het zou wel heel toevallig zijn dat jij nou net betrapt wordt wanneer je zonder licht naar je kameraad fietst, drie straten verderop. Of niet?

Nou, in Noord-Brabant is het deze week niet zo heel toevallig als je toch wordt uitgepikt. Daar starten ze maandag volop met de controles op goed werkende fietsverlichting. Onder het motto: ‘Val op! Daar kun je mee thuiskomen’ staan de agenten weer langs de bekende fietsroutes naar school. Overigens zijn niet alleen scholieren het mikpunt van deze actie, ook alle andere fietsers worden gecontroleerd.

Lees ook:Jongeren grootste risicolopers bij fietsongevallen in donker
Lees ook:Wie fietst er met licht?
Lees ook:Tiener steelt bonnenboekje agent
Lees ook:Roze licht in de strijd tegen hangjongeren
Lees ook:Neuspiercing gevonden in vis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fiets verlicht. Voor jezelf én je portemonnee

  1. portemonnee

    Die dingen kosten toch bijna niets meer :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>