Vrouwen studeren sneller dan mannen

schoolHeb jij goed je best gedaan tijdens het eindexamen en liep je met hoge cijfers de middelbare school uit? Grote kans dat je dan straks ook eerder klaar bent met je studie! Zeker als je een vrouw bent.

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek toont aan dat ijverige laatstejaars beter scoren in het beroepsonderwijs. Vooral bij mannen is dit verschil goed te merken. Van de HBO-studenten die op hun centraal schriftelijk eindexamen een zesje of lager haalden, studeert slecht de helft binnen vijf jaar af. Van de studenten die iets beter hun best deden en er een zeven of hoger uitpersten lukt dat in 70 procent van de gevallen.

Overigens zijn vrouwen wat dit betreft duidelijk de winnaars. Het aantal dames dat binnen vijf jaar de beroepsopleiding heeft afgerond ligt een stuk hoger dan bij mannen. Zelfs de vrouwen die lager scoorden op het middelbaar eindexamen zijn nog altijd sneller dan de mannen die een zeven of hoger hadden.

Zowel in het HBO als in het WO is deze trend merkbaar.

Bron: CBS

Lees ook:Mannen of vrouwen, wie zijn er veiliger op de weg?
Lees ook:Affaires op werkvloer beginnen meestal tijdens Nieuwjaarsborrel
Lees ook:Gigi Ravelli: onverzorgd haar = geen seks!
Lees ook:Wat weten mannen van cupmaten?
Lees ook:Gemiddelde cijfer bij afstuderen voorspelt salaris

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrouwen studeren sneller dan mannen

  1. test

    test

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>