Pil weer uit basispakket

anticonceptiepilHet wel of niet vergoeden van de pil, daar is al vaker mee geëxperimenteerd. Nu heeft het College voor zorgverzekeringen (CVZ) minister Ab Klink van Volksgezondheid opnieuw het advies gegeven de anticonceptiepil uit het basispakket te halen voor vrouwen boven de 21 jaar.

In 2008 viel de pil weer onder het basispakket van de zorgverzekeringen. Dat houdt in dat voor pilgebruikers de pil volledig of voor het grootste deel vergoed wordt. Nu wil het CVZ de pil er weer uit halen waardoor vrouwen die de pil slikken zelf moeten opdraaien voor de kosten. Dit alles in het kader van besparingen want het scheelt de overheid zo’n 58 miljoen euro per jaar.

Jongeren onder de 21 jaar zitten trouwens nog wel goed, zij krijgen de pil nog gewoon vergoed. Dit om tienerzwangerschappen en abortussen te voorkomen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Run op de tandarts
Lees ook:Jongeren kunnen niet met geld omgaan
Lees ook:Vieze luiers door de stad
Lees ook:Interpolis beste studenten zorgverzekering
Lees ook:Bespaar het mileu; draag een trui..

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pil weer uit basispakket

  1. dahlia

    Dus straks moet ik de pil zelf gaan betalen terwijl ik niet zwanger wil worden. Maar ik moet wel tegen mijn zin premie betalen voor kraamzorg waar ik nooit gebruik van zal maken!!!! Krom hoor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>