Mobiel internet niets voor tienermeiden

Foto: privébezit

Foto: privébezit

Hyven in de trein, in de pauze je mail checken terwijl je in de rij staat voor een broodje kroket, stiekem twitteren over die knappe jongen die buiten staat te roken terwijl jij je ogen amper open kunt houden tijdens de biologieles. Met internet op je mobiel kan het allemaal. Toch zijn er maar weinig tienermeiden die er echt gebruik van maken.

Eerder kon een telefoon niet meer dan bellen en sms’en. Nu is het haast moeilijk om een telefoon te vinden die geen extra functies heeft. Toegegeven, het is wel heel erg gemakkelijk, internet op je mobiel.

Toch schijnt het gebruik ervan niet zo populair te zijn onder tienermeiden. Onderzoek onder meiden van 13 tot en met 21 jaar van de meidenwebsite Girlscene.nl wijst aan dat meer dan de helft van de tienermeiden internet op haar mobiel heeft. Amper 6 procent van die meiden gebruikt het ook daadwerkelijk.

Om online sociale contacten te onderhouden via netwerksites kruipt men liever achter de computer. Maar 4 procent houdt dit bij via de mobiele telefoon. Populaire functies zijn bellen, sms’en, foto’s en video’s maken en spelletjes spelen.

Lees ook:Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland
Lees ook:Internet op mobiel populair onder jongeren
Lees ook:Mobiel internet belangrijk voor jongeren
Lees ook:Jongeren wantrouwen bankieren via mobiel
Lees ook:Mobiele trends verschillen per land

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mobiel internet niets voor tienermeiden

  1. Marije van Geffen

    Leuk onderzoek. Ik bel ook veel meer dan ik internet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>