Jongeren in discussie over Nieuwe Drank- en Horecawet

bierkratThe Movement 09/10 was vorige week donderdag aanwezig op de Conferentie Jeugd & Alcohol in Hoorn. Op de conferentie is gediscussieerd door jongeren, bewindslieden, jongerenwerkers en horecamensen over de Nieuwe Drank- en Horecawet die de Tweede Kamer momenteel behandeld om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

The Movement legt hiermee niet alleen positieve verhalen over jongeren vast, maar doet ook mee in discussies die jongeren aangaan. Afgelopen donderdag was The Movement aanwezig op de Conferentie Jeugd en Alcohol om zich te mengen in de actuele discussie over alcoholgebruik onder jongeren.

Heb je de conferentie gemist en bent u benieuwd naar de rol die The Movement in de discussie heeft gespeeld? Ga dan nu naar www.themovement0910.nl en bekijk het videoverslag dat The Movement heeft gemaakt van de Conferentie Jeugd en Alcohol.

De campagne van The Movement is een initiatief van de jongeren zelf om de berichtgeving over deze generatie positief te beïnvloeden. Het campagneteam, bestaat uit jonge redacteuren. Zij bezoeken met de campagnebus evenementen in Noord-Holland op zoek naar positieve verhalen over jeugd. Ze verslaan hier het nieuws door het maken van filmpjes en het schrijven van artikelen en vormen zo hun eigen nieuwsredactie.

The Movement 09/10 is te volgen via www.themovement0910.nl en http://themovement0910.hyves.nl. Jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen zich aansluiten bij de beweging of vrienden worden op Hyves. The Movement wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Lees ook:Laat je horen!
Lees ook:Noord-Hollandse jeugd laat drank vaker staan
Lees ook:Jongeren grijpen minder vaak naar de fles
Lees ook:Alcoholbeleid jongeren zo slecht nog niet
Lees ook:Een vijfde van Noord-Hollandse jongeren denkt aan zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>