Gemengde scholen komen leerprestaties niet ten goede

schoolEen school met enkel donkere jongeren of een school met enkel blanke jongeren, zij doen het allebei beter dan gemengde scholen. Dat stelt Jaap Dronkers, hoogleraar internationaal onderwijsonderzoek.

De overheid probeert er juist van alles aan te doen om meer gemengde scholen te creëren. Daar trekken zij per jaar anderhalf miljoen euro voor uit. Geld dat beter ergens anders aan besteed zou kunnen worden als het aan Dronkers ligt. Zijn onderzoek gaf namelijk aan dat de leerprestaties op gemengde scholen aanzienlijk slechter zijn.

De hoogleraar maakte voor zijn onderzoek gebruik van resultaten uit het PISA onderzoek uit 2006. Om de drie jaar onderzoeken zij 15-jarige leerlingen uit verschillende landen. Hierbij letten ze onder andere op vaardigheden in wiskunde, natuurkunde en lezen.

Dronkers stelt dat de problematiek met gemengde scholen vooral komt doordat de leraar zich op twee groepen moet richten. Witte of zwarte scholen hebben dat niet en daar gaat het leren dus gemakkelijker.

Bron: NOS

Lees ook:Acceptatie homojongeren blijft achter op middelbare scholen
Lees ook:Dertien jaar en klaar met de middelbare school
Lees ook:Onderwijspersoneel: ‘Stel eisen aan bewaren examens op scholen’
Lees ook:Opnieuw honderden inzendingen voor KNAW Onderwijsprijs
Lees ook:Leerling met dyscalculie krijgt geen goede formulekaart op eindexamen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>