Jongeren duidelijk geen fan van witlof

Hoe vaak leg jij met een big smile een portie witlof in je winkelmandje? Niet zo vaak waarschijnlijk. Onder het motto ‘daar heb ik nou echt zin in’ valt deze groente bijna nooit. In ieder geval niet bij jongeren.

Telers balen want hun geliefde groente witlof is weinig populair onder jonge mensen. Negen van de tien jongeren kiest in het schap vol groenten liever voor iets anders dan deze gezonde versnapering. Dat in tegenstelling tot ouderen waarvan bij negen op de tien nog regelmatig een wit stronkje op het bord te vinden is.

Het probleem: de smaak is te bitter, de bereidingswijze van deze groente is jongeren vaak onbekend en al weten ze het wel, jongeren zijn wat eten betreft behoorlijk lui. Liever iets wat gemakkelijk en snel klaargemaakt is dan iets langer in de keuken bezig zijn een groente hapklaar te maken. De oplossing? Kant-en-klaar witlof uit een zakje misschien. Op portie voorgesneden en in de magnetron in een paar minuten gaar, in België zijn ze er al. Misschien een idee voor ons?

En jij? Koop jij wel eens witlof of ben je er ook geen fan van?

Bron: Trouw
Foto: Forest & Kim Starr [CC-BY-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Keelkanker neemt toe onder jongeren
Lees ook:Sperziebonen favoriete groente
Lees ook:Tv voor jongeren passé
Lees ook:Dikke mensen gaan liever fietsen
Lees ook:Schelden dure grap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>