Keelkanker neemt toe onder jongeren

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

Keelkanker is een van de vele soorten die er van deze ziekte zijn. Nu treft kanker niet zo heel veel jongeren maar er is wel een stijgende lijn merkbaar aan het aantal jonge patiënten met keelkanker, dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Aberdeen University.

Bij kanker denk je vaak aan oudere mensen. Toch raakt het soms ook de jeugd. Hoogleraar epidemiologie Gary Macfarlane leidde het onderzoek naar keelkanker onder jongeren. Uit zijn studie komt naar voren dat wereldwijd het aantal jongeren met keelkanker toeneemt. Mensen onder de 50 jaar hebben steeds vaker te maken met deze levensbedreigende ziekte.

De oorzaak is ook onderzocht. De grootste veroorzakers zijn roken, alcohol en te weinig groente en fruit. Negen van de tien keer is dit de combinatie die de kanker bij jongeren veroorzaakt.

Bron: HLN

Lees ook:Klaar met het gekanker
Lees ook:Polikliniek speciaal voor jongeren met kanker
Lees ook:SpangaS in het teken van kanker
Lees ook:Bizarre baby helemaal niet bizar, maar heel normaal!
Lees ook:De bof is back?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>