Helmondse buurtbewoners trekken overlast hangjongeren niet meer

In de Helmondse wijk Binnenstad-oost zijn de buurtbewoners het meer dan zat. De overlast die Marokkaanse hangjongeren daar veroorzaken is zelfs zo erg dat de bewoners het heft in eigen handen willen nemen.

En knokploeg om de hangjongeren te verjagen of zich tenminste tegen hen te kunnen verdedigen, zoiets stond op de planning van de Helmondse buurtbewoners. De mensen zijn het gedrag van de jongeren zat. Ze voelen zich bedreigd, geïntimideerd en een enkeling is zelfs tijdelijk naar een andere stad verhuisd om de problemen in de buurt te ontwijken.

Bedreigingen, verhuizen vanwege overlast en een vuurwerkbom tegen een huis met ernstige beschadigingen als gevolg. Zo kan het dus niet langer, vinden de bewoners. Maar de politie haalt volgens hen maar weinig uit tegen de jeugd. Vandaar dat zij steeds meer het gevoel krijgen dat ze zelf de nodige stappen moeten ondernemen om de jongeren in toom te houden.

Als dat maar goed gaat… en dat dachten wethouder Margreet de Leeuw van Jeugd en Jongeren en andere betrokken instanties ook. Vandaar dat er inmiddels overleg is geweest met de bewoners. De oplossing is nog niet gevonden, wel komt er cameratoezicht op de favoriete hangplaatsen van de jongeren.

Bron: BNdeStem

Lees ook:Hangjongeren veroorzaken veel overlast in Rotterdam
Lees ook:Cohen pakt hangjongeren aan
Lees ook:Bloemetje voor Belgische hangjongeren
Lees ook:Politie heeft de handen vol aan jeugd
Lees ook:Jongeren tevreden over taakstraf

1 Reacties // Reageer

One thought on “Helmondse buurtbewoners trekken overlast hangjongeren niet meer

  1. M vd Broeke

    Werkelijk doodziek word je van al jaren in tal van gemeenten, zeur verdomme niet en start eens met een knokploeg! Laat je door die politieke wezels nu eens niet tegen houden en Ram die rotkoppen van die kutmarrokanen van hun romp! altijd dat intimideren en last veroorzaken.
    Laat de meerderheid van de marrokaanse bevolking die zich wel normaal weet te gedragen ( want dat zijn er genoeg!)desnoods meehelpen deze probleem aso tjes eens zwaar af te straffen….en roep nou niet weer dat lost niets op ..we moeten een feestje voor die elendelingen geven, zoals men hier in Nederland de watjes cultuur blijft volhouden.Gattverdamme kap die slappe hap en gewoon eens een tegenoffensief ..de beukn er in ..heb ik zelf ook al vaker gedaan en geloof me het werkt! als ratten gaan ze er vandoor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>