Hangjongeren veroorzaken veel overlast in Rotterdam

Het Rotterdamse stukje strand bij de Siciliëboulevard heeft een vervelend probleem. De bewoners klagen al tijden over hangjongeren die de buurt verpesten. Ze maken lawaai, zuipen, racen door de straat en gebruiken drugs op het mooie stukje strand. 

Op een gewone dag hangen er een aantal rond maar wanneer de temperatuur iets hoger wordt zit het stadsstrand vol met hangjeugd. In EenVandaag doen buurtbewoners hun beklag. Want even normaal bijkletsen op het dakterras met een bekende is er soms niet meer bij. De jongeren maken een ontzettende herrie, bijvoorbeeld met hun auto’s waarmee zij met de deuren wagenwijd openstaand een selectie muziek uit een zware installatie laten schallen.

De buurtbewoners voelen zich onbegrepen. Een groot probleem was eerder niet aan de orde volgens de gemeente. Inmiddels is Burgemeester Aboutaleb komen kijken en ook hij schrok van de overlast die de hangjongeren veroorzaken. Naast het onveilige gevoel in de buurt hebben de buurtbewoners er nog een probleem bij. Ze vrezen dat hun dure huizen vanwege deze toestand amper meer te verkopen zijn.

Bron: AD / EenVandaag
Foto: By Conor Lawless, via Everystockphoto

Lees ook:Helmondse buurtbewoners trekken overlast hangjongeren niet meer
Lees ook:Zeg maar dag tegen je joint
Lees ook:Cohen pakt hangjongeren aan
Lees ook:Mosquito jaagt jongeren weg
Lees ook:Ouders versus jongeren en kroegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>