Minder studenten voor Inholland

Studeren bij Inholland, veel jongeren zagen het niet zitten dit schooljaar. De hogeschool die onlangs vaak negatief in het nieuws kwam heeft dit collegejaar dertig procent minder aanmeldingen gehad dan voorheen.

De school kwam afgelopen collegejaar vaak negatief in het nieuws. De afstudeerroutes zouden niet kloppen. Zo zouden studenten die langer studeerden gemakkelijke alternatieve opdrachten hebben gekregen om deze studenten alsnog het diploma te laten behalen. Hoe meer afgestudeerde jongeren, des te meer geld voor de school immers.

Vanwege deze nare publiciteit had de school wel gerekend op minder studenten maar het aantal afhakers blijkt nu toch aardig tegen te vallen. Volgens bestuursvoorzitter Doekle Terpstra gaat het om zo’n drie- tot vierduizend studenten. Om deze misgelopen kosten te compenseren zullen er bij het personeel mensen gaan verdwijnen.

Bron: NU.nl
Foto: Door Simon.bastien (Eigen werk) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Inholland strenger voor studenten; meer studiepunten halen
Lees ook:Kadene Vassell wint Inholland Topsportprijs 2012
Lees ook:Opgelichte studenten krijgen geld terug
Lees ook:Hbo’ers: op school meer leren, minder studeren
Lees ook:Gratis fiets? Meld je aan!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Minder studenten voor Inholland

 1. Jan

  Wij als bedrijf zullen geen mensen aannemen die bij In Holland zijn afgestudeerd. Beste studenten, pak de commissie en raad van bestuur van in Holland aan, zij wisten er ook van en zitten met hun dikke reet nog dagelijks hun zakken te vullen (ten kosten van jullie en van ons belastinggeld)

    /   Reply  / 
  1. Paul

   Beste Jan,

   Helaas moeten wij als bedrijf ook beamen dat wij geen studenten willen van In Holland, ook vinden wij dat de studenten de directie en raad etc eens hard moeten aanpakken, dus geen woorden maar daden, aangezien dat semi links gepeupel niet tegen kan

     /   Reply  / 
 2. Rob

  Boontje komt om zijn loontje
  (of dat leren ze niet meer bij Nederlands?)

    /   Reply  / 
 3. Ciska

  Het is toch eigenlijk van de gekke dat dure bestuurders er weer erg gemakkelijk mee wegkomen.En dat de gewone werknemer en studenten van Inholland de dupe worden van deze waardeloze dure bestuurders.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>