Volg de ontwikkeling van Tycho van den Broeks Perfecte Spel

Het Perfecte Spel van Nederland is bekend. Na 12000 stemmen van spelliefhebbers, 44 ingezonden concepten, een intensieve testronde en een finale met acht kwalitatieve spelconcepten, is bekend geworden dat het bordspel van de achttienjarige Tycho van den Broek aan alle eisen voldoet. Het winnende concept wordt nu doorontwikkeld en ligt dit jaar nog in de winkels.

In het winnende concept werken deelnemers gezamenlijk aan de bouw van een nieuwe stad. Meerdere spelers zijn verantwoordelijk voor de opbouw van de stad en de voedselvoorziening van de poorters. Naarmate de stad groeit en de poorters welvarender worden, groeit de hebzucht en wordt het algemene belang van de stadsbewoners uit het oog verloren. Onvermijdelijke tegenslagen, zoals het uitbreken van een epidemie of brand, komen tijdens het spel aan de orde en vragen om aanpassing van tactiek.

Tijdens de brainstormfase hebben spelliefhebbers in rondes de kernelementen van Het Perfecte Spel bepaald. Tactiek en geluk, vooral de verhouding van deze elementen, zijn cruciaal in spelplezier. “Het concept van Tycho van den Broek voldoet aan alle eigenschappen die door het publiek zijn gekozen. Het biedt tactische uitdaging, maar er is ook een rol voor geluk weggelegd. Je kunt je positie door strategische keuzes veilig stellen,” aldus Peter Christoph van 999 Games.

Voor het eerst stelt een spellenuitgever fans in de gelegenheid om een spel naar eigen invulling te ontwerpen. 999 Games ging met liefhebbers een online partnerschap aan. Deelnemers gaven in de brainstormfase input over de basiseigenschappen van het spel. In de conceptfase hebben de 44 fans hun concept op basis van die verkozen eigenschappen ingediend. Uit alle ingestuurde concepten zijn er acht geselecteerd die zijn meegenomen in een spannende testronde. In de testronde werden de concepten beoordeeld door kritische mededeelnemers aan Het Perfecte Spel en spellenexperts. De daadwerkelijke ervaringen met de spellen gaven tijdens de testfase de doorslag voor het winnende concept van middelbare scholier Tycho van den Broek.

Het Perfecte Spel van Tycho van den Broek wordt de komende maanden door 999 Games doorontwikkeld; dit jaar ligt het spel nog in de winkels. “Het voelt onwerkelijk dat mijn spelidee straks als spel in de winkel ligt. Ik kan niet wachten het met vrienden en familie te spelen,” aldus Tycho van den Broek, winnaar van ‘Het Perfecte Spel’. Van den Broek zit op de HAVO en speelt in zijn vrije tijd veel bordspellen en PC games. Hoewel hij het spelen van spellen als hobby erg leuk vindt, wil hij na de HAVO de MBO opleiding Dier en Gedrag gaan doen om dierenverzorger te worden.

Meewerken aan dit spel, ga dan naar www.hetperfectespel.nl.

Lees ook:Gangsters pakken in je stoere wagen: GTA Episodes from Liberty City
Lees ook:PlayStation 2-console van de markt; Game Mania blijft verkopen
Lees ook:Gamers in de rij voor Call of Duty Modern Warfare 2
Lees ook:Sidney ligt toch in Australië? Of niet?
Lees ook:Tweedehands games groot succes – 45.000 games ingeleverd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>