Bufferitus Interruptus door trage mobiele dataoverdracht

Een muisarm, sms-duim en tabletkramp: allemaal kwaaltjes die te maken hebben met de dagelijkse strijd van lijf en leden om te wennen aan de technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Nu is er een nieuw fenomeen: Bufferitus Interruptus (B.I.), in de volksmond ook wel ‘vastloper’ genoemd. Het syndroom wordt getriggerd door traag mobiel internet.

Telecomprovider Hi zette B.I. op ludieke wijze op de kaart met het online platform STOP B.I. Hoewel B.I. op dit platform een overtrokken weergave van de werkelijkheid is, heeft het wel degelijk een feitelijke achtergrond. Uit onafhankelijk onderzoek* blijkt namelijk dat steeds meer jongeren symptomen van B.I. vertonen. Dit uit zich vooral in geïrriteerdheid, onrustig worden en vloeken. Jongeren ervaren de grootste ergernissen van traag internet tijdens de buffertijd van filmpjes, het haperen bij het streamen van muziek en de lange overdrachtstijd van berichten bij Whatsapp. Het nieuwe 4G netwerk kan een oplossing bieden voor alle problemen rondom dit opkomende welvaartssyndroom. Want met 4G mobiel internet behoort bufferen tot de verleden tijd.

Jongeren zijn grootgebruikers van mobiel internet. Ruim 80% maakt gebruik van mobiel internet en een groot deel gebruikt dit dagelijks. Twee derde van de jongeren wil altijd en overal bereikbaar zijn en ruim de helft geeft aan niet zonder mobiel internet te kunnen. Bijna één op de drie jongeren vindt het zelfs van levensbelang om met anderen te communiceren via mobiel internet. Een vertraagde dataoverdracht kan dan ook de nodige mentale en fysieke symptomen tot gevolg hebben.

Symptomen Bufferitus Interruptus
Maar liefst 83% van de jongeren ondergaat een ongemakkelijke reactie bij traag mobiel internet. De symptomen die jongeren vooral ervaren zijn:
1. geïrriteerdheid (47%)
2. ongeduld/onrust (46%)
3. teleurstelling in de huidige technologie (31%)
Daarnaast trekt één op de negen jongeren zijn of haar scheldwoordenboek open en wil 10% van de jongeren zelfs met de mobiel gooien of erop slaan.

Zo’n 40% van de jongeren in de doelgroep vindt dat de ontwikkelingen op mobiel gebied achterlopen op de rest van de technologische ontwikkelingen. Drie kwart van de jongeren heeft behoefte aan sneller internet.

Dit snellere internet is sinds 4 februari daadwerkelijk binnen handbereik: telecomprovider Hi introduceert 4G binnen een nieuw abonnement: Hi XL 4G. 4G is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van mobiele dataoverdracht, het is het vierde generatie mobiel netwerk en de opvolger van het huidige 3G. Met 4G is tot tien keer sneller internet mogelijk; de gebruiker kan supersnel foto’s posten en downloaden, video’s bekijken, muziek streamen, facebooken, realtime gamen en browsen. De alom gehate buffertijd is met 4G verleden tijd. Het Hi 4G-netwerk wordt vanaf begin februari uitgerold over Nederland, te beginnen met Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad. In de zomer van 2014 zal heel Nederland gedekt zijn.

*Onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door DirectResearch, onder 787 jongeren in de leeftijd van 16-28 jaar.

Lees ook:Hogeschool Utrecht zet mobiele website in
Lees ook:ADV: Altijd online met sim only + internet
Lees ook:Mobiel internet belangrijk voor jongeren
Lees ook:Langer met mobieltje doen om geld te besparen
Lees ook:Geen seks, wel mobiel internet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bufferitus Interruptus door trage mobiele dataoverdracht

  1. Esmee Hoek

    Last van het B.I syndroom, ik denk dat we hier (onbewust) allemaal wel mee te maken hebben!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>