Yo! Opera Festival in Utrecht

Het Yo! Opera Festival barst woensdag 23 tot en met zaterdag 26 november los in Huis a/d Werf in Utrecht. Voor, door en met jongeren tussen de 14 en 18 jaar wordt er een verrassende mix van opera en muziektheater gemaakt. Onder leiding van artistiek directeur Anthony Heidweiller vindt de zesde -en tevens laatste- editie van het festival plaats.

Yo! Opera is toonaangevend op het gebied van jeugdopera en laat jongeren kennismaken met opera door ze te betrekken bij de organisatie van het festival. Samen met professionele operamakers gaan ze op zoek naar nieuwe vormen van opera. Dit doen ze in verschillende projecten die tijdens het Yo! Opera Festival 2011 te zien en horen zijn, zoals Short Opera’s waaronder BITCH!,Trekhaak gezocht en Othello en producties als Change Your World! en Smells Like Tahrir Spirit.

Daarnaast zoeken verschillende gezelschappen naar raakvlakken met andere muziekstijlen, zoals in de hiphop breakdance opera MonteverdISH van ISH. In een choreografie van Marco Gerris (bekend van onder andere So You Think You Can Dance) en muziek van Monteverdi en Perquisite laat ISH zien dat breakdance en hiphop kunnen samensmelten met opera en klassieke muziek.

Ga naar http://www.yo-opera.nl/ voor meer informatie.

Lees ook:Opera in hiphop-jas
Lees ook:Bij een welkomstdrankje de opera gratis
Lees ook:Veronica = festivals deze zomer
Lees ook:Nederlandse hiphop slecht?
Lees ook:Word jurylid bij het Latin American Film Festival!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>