Jongeren in actie Valentijnsdag; niet zoenen bij slechte adem

Valentijnsdag is voor bijna de helft (49%) van verliefd en bezet Nederland hét moment om de (stille) geliefde extra aandacht te geven. Vooral jongeren komen in actie op de dag van de liefde (70%). 60-plussers zijn daarentegen wat minder enthousiast (33%), zo blijkt uit onderzoek van CB12.

Bij een romantische afspraak met partner of date besteedt de Nederlander naast kleding en lichaamsgeur extra aandacht aan de adem. Want wat blijkt: 72% van de Nederlanders zou bij twijfel over de eigen ademgeur een ander niet durven zoenen. Daarnaast zou het ruim 70% ervan weerhouden om met iemand te zoenen waarvan de adem niet goed ruikt, hoe leuk deze persoon ook is… Vooral vrouwen zijn kritisch als het om adem en zoenen gaat.

Iedereen heeft weleens last van een slechte adem. Zo geven zes op de tien Nederlanders met een relatie aan dat hun partner soms uit de mond ruikt. Niet iets om je voor te schamen zou je dus denken. Toch blijkt ook uit het onderzoek1 dat de geur van de adem een grote rol speelt bij het zoen- en dategedrag van de Nederlander. Vier op de tien singles die weleens naast een nieuwe vlam wakker worden, checken meteen bij het ontwaken het een en ander aan het uiterlijk en/of de eigen geur. De adem wordt dan het meest vaak gecheckt, vaker door vrouwen dan door mannen (24% vs. 11%). Het zijn ook weer de vrouwen die vaker aangeven het een probleem te vinden als de partner uit de mond ruikt (44% vs. 71%).

Ademgeur gaat boven kwaliteit zoen
Maar liefst 60% van de ondervraagden zegt een goede adem belangrijker te vinden dan de kwaliteit van de zoen. Door ruim zeven op de tien mensen wordt dan ook de eigen mondgeur gecheckt voordat zij overgaan tot een zoenpartij. ‘Op je ademgeur letten’ staat ook op nummer 2 in het rijtje van tips die Nederlanders elkaar geven om de beste zoen(partij) te creëren. Gelukkig is het merendeel (39%) van mening dat je vooral gewoon lekker moet genieten van een zoen en nergens op moet letten.

Naast ‘gewoon’ genieten van de zoen treft 85% van de Nederlander wel enige voorbereiding om de kans op een zoenpartij met de partner, geliefde of date te vergroten. Zo zorgt ruim de helft van de mensen ervoor dat hij er goed uitziet en bijna de helft zorgt (ook) voor een romantisch sfeer. Het zijn de mannen die vaker dan vrouwen zorgen voor een romantische sfeer (51% vs. 42%)… Na een goed uiterlijk en romantiek worden een goede adem en lichaamsgeur beide door bijna 40% als belangrijke voorbereiding genoemd. En met wie zoenen we dan het liefst? Bijna een kwart van de Nederlanders die op dit moment een relatie hebben, geeft toe weleens met iemand anders dan de eigen partner te willen zoenen… Mannen hebben deze wens vaker dan vrouwen (31% vs. 17%). Maar eigen partner of niet, Valentijnsdag of niet, het blijkt in ieder geval dat extra aandacht voor een goede adem eigenlijk niet vergeten mag worden in de liefde.

Tips en tests
Op www.CB12.nl kunnen consumenten testen hoe zeker zij zijn van hun adem. Verder vindt men op deze website handige tips hoe je de geur van je eigen adem kunt vaststellen en hoe je een slechte adem kunt voorkomen.

Lees ook:De Nederlander zoent zo’n 12 mensen tijdens de jaarwisseling
Lees ook:Ultiem zoenen met Bing uit GTST
Lees ook:Waarom kussen we? Onderzoek naar kusgedrag in NL
Lees ook:Mannen nemen initiatief bij eerste zoen
Lees ook:Ontevreden over seks; eind van relatie komt in zicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>