Valentijn wordt Falentijn door mobiele telefoon

hartjesUit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd onder de bezoekers van Onlysim.net blijkt dat ongeveer 15% van de ondervraagden wel eens relatieproblemen ondervond naar aanleiding van een faal met een tekstbericht of sms’je. Aan het onderzoek deden 638 bezoekers van de website mee. In bijna alle gevallen dat er relatieproblemen ontstonden, kwam dit doordat de persoon in kwestie een bericht verstuurde naar de verkeerde persoon. In enkele gevallen ontstonden de problemen doordat een bericht te laat of helemaal niet aankwam.

Ook geeft bijna 80% van de ondervraagden aan zich te ergeren aan de werking van de autocorrectie- en woordenboekfuncties op mobiele telefoons. In minder dan 15% van de gevallen had iemand de autocorrectie- en/of woordenboekfuctie op zijn of haar telefoon nog ingeschakeld staan. Het is opvallend dat ook de mensen die gebruikmaken van deze functies in de meeste gevallen niet tevreden zijn over de werking ervan.

Ook werd er gevraagd naar specifieke vervelende foute correcties. Hier werd opvallend vaak het woord ‘kus’ genoemd, dat in ‘jus’ verandert. Er werden ook leuke voorbeelden genoemd van situaties waar het mis ging. Zo moest iemand zich beroepen op de autocorrectie toen hij zijn vriendin “He saai, heb je zin om dit weekend iets leuks te doen?” stuurde. De autocorrectie had de naam ‘Rachel’ veranderd in ‘saai’. Ook jaagde een dame haar vriend de stuipen op het lijf toen ze “Zullen we vanavond een kindje maken voor onze vakantie?” stuurde. Hier werd het woord ‘lijstje’ veranderd in ‘kindje’.

Bron: Onlysim.net

Lees ook:Wat vind je van opacriminaliteit?
Lees ook:Student zit twaalf uur lang vast met arm in wc
Lees ook:ONM belangrijker dan Lingo
Lees ook:Twitteren hét woord van 2009
Lees ook:Selfie, twerken, phubben en gameboyrug

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Valentijn wordt Falentijn door mobiele telefoon

  1. Pim

    Lol, vraag me dan toch echt af waarom de mensen die ontevreden zijn over die functies het wel aan hebben staan!? rare mensen zijn er toch…

      /   Reply  / 
  2. Rachid

    Het is inderdaad listig hoor, om niet die berichtje verkeerd te sturen naar die sma’s. Gewoon rozen laten bezorgen, die werkt altijd goed toch?!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>