Zeg ‘ns SOAAA

afstandbedieningMisschien zul je er ooit wel eens aan moeten geloven, de soa-test. Want ook al heb je altijd veilig seks gehad, dat weet je nieuwe partner natuurlijk niet en andersom. Het nieuwe televisieprogramma van de NCRV gaat over niets anders. Vanaf 10 maart is ‘Zeg ‘ns SOAAA’ te zien op Nederland 3.

Voor het programma laten honderd jongeren en de presentatoren Harm Edens en Evelien Bosch zich testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Wat zal de uitslag zijn? Voor een aantal vast een spannend moment.

In Nederland raken naar schatting ruim 100.000 mensen besmet met een soa. Er zijn nogal wat soorten maar onder jongeren komen herpes, syfilis en chlamydia het meest voor.

De jongeren de aan het programma meedoen vertellen over hun seksleven en leggen uit waarom zij hieraan meedoen. Daarnaast krijgt de kijker feiten en fabeltjes voorgeschoteld van huisarts en soa-deskundige Jan van Bergen, verbonden aan Soa Aids Nederland.

Kijk jij?

Lees ook:Unicef wil aantal HIV-besmette jongeren terugdringen
Lees ook:Veel jongeren ziek terug van vakantie
Lees ook:Minder hiv onder jongeren
Lees ook:Nooit eerder waren er zoveel jongeren op aarde!!!!!!
Lees ook:TV Lab zoekt televisiefans voor kijkerspanel Green Room

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>