Nieuwe seizoen De slimste mens start vanavond

slimstemens

Foto: Rogier Veldman Fotografie

Aan welke universiteit was Diederik Stapel verbonden? Wat is Nederlandse kleinste bewoonde Waddeneiland? Uit hoeveel spelers bestaat een korfbalteam? Wie is de slimste mens deze winter? Want vanaf vanavond komt de populaire kennisquiz De slimste mens terug op Nederland 2.

In De slimste mens gaat het niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om het associatief denken. Van de drie bekende Nederlanders valt er per aflevering één af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer ervoor in de plaats. Uiteindelijk gaat het erom wie het langst overeind kan blijven. De deelnemers moeten slim spelen want bij alle rondes gaan er punten in de vorm van seconden af terwijl de kandidaat nadenkt. Afgelopen zomer won cabaretier Pieter Derks De slimste mens.

n de eerste aflevering gaan acteur Waldemar Torenstra, operazangeres Tania Kross en TV-presentator Joris Linssen met elkaar de strijd aan. Naast deze drie kandidaten spelen in De slimste mens dit seizoen onder andere ook mee 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Sywert van Lienden, journalist Gerri Eickhof, schrijfster Marion Pauw, CDA-Europarlementarier Wim van de Camp, atleet Rens Blom en actrice Hetty Heyting.

Naast het tv-programma is ook de gratis app van De slimste mens zeer populair. De app bestaat net als bij de tv-versie uit verschillende rondes, zoals de open-vragen in de 3-6-9 ronde en de associatievragen in de puzzelronde, de open deur-ronde en in de finaleronde. Sinds de lancering vorig jaar zomer zijn er al meer dan vijf miljoen potjes gespeeld en is de app al meer dan 300.000 keer gedownload. Naast de versie voor iPhone is de app van De slimste mens dit voorjaar ook als Android-versie beschikbaar.

20:20 uur, Nederland 2

Lees ook:Domste vrienden spekken pot het dikste in show Valerio
Lees ook:Olympische Spelen in Londen beleven als Samsung blogger
Lees ook:Faja Lourens en Sol Wortelboer in de transport
Lees ook:CJP lanceert ’s werelds eerste Festival Twitter Bingo
Lees ook:Trainen tot je erbij neervalt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>