Jongeren in België leren hartmassage

CPRIn Antwerpen en Brussel leren jongeren er een belangrijke levensles bij. Niet om hun eigen leven beter te maken, maar dat van anderen die in nood verkeren. 12- tot 14-jarigen krijgen daar binnenkort reanimatieles.

Als er iemand met hartproblemen neerstort, wat doe je dan? Ingrijpen of wachten tot iemand anders met wellicht meer verstand van zaken ingrijpt. Niet iedereen weet hoe je hartmassage moet toedienen, dat terwijl de eerste minuten tijdens een hartstilstand cruciaal zijn.

Jongeren in België leren dus binnenkort een nieuwe eigenschap aan. Een proefproject van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en de ULB (Université Libre de Bruxelles) waarin zij hartmassagepoppen en instructiedvd’s beschikbaar stellen om de scholieren te onderwijzen. De lessen zullen eenvoudig worden opgesteld.

Het doel is dat meer mensen in kunnen grijpen wanneer dat nodig is. Het blijkt namelijk dat in België slechts 10 procent van de slachtoffers hulp krijgt. Dat kan altijd beter.

Goed plan?

Bron: HLN


Lees ook:Kathedraal van chocolade verkocht voor goed doel
Lees ook:Alle klanten T-Mobile krijgen toegang tot 4G netwerk
Lees ook:Chinees op school, zin of onzin?
Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol
Lees ook:Scholieren ergeren zich aan slome docenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>