Nachtuniversiteit in Tilburg voor Serious Request

Een aantal enthousiaste studenten van Tilburg University organiseert als steun aan 3FM’s Serious Request de Nachtuniversiteit. Dit winters festival met workshops, optredens en voorstellingen op de campus van Tilburg University vindt plaats op 22 december. Het programma is samengesteld door studieverenigingen, culturele verenigingen en externe partners uit de stad. De opbrengst komt volledig ten goede aan de 3FM-actie.

Serious Request is de jaarlijks terugkerende inzamelingsactie voor het Rode Kruis. In 2011 zal met de actie aandacht gevraagd worden voor oorlogsmoeders. Zij vormen de basis van de samenleving, aldus 3 FM, terwijl juist zij heel hard worden geraakt door conflicten en geweld. Met minisymposia, exposities en documentaires zal tijdens de Nachtuniversiteit aandacht uitgaan naar dit onderwerp.

Daarnaast is er volop ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Op het programma staan onder andere een werkcollege in het schrijven van Loesje-teksten, een laboratorium voor experimenten met poëzie, theatervoorstellingen en optredens van bijvoorbeeld Comedy Train, Boef en de Gelogeerde Aap, Man from the South, Eefje Wentelteefje, nachtdichter Daan Taks en de culturele verenigingen van Tilburg University.

De organisatie nodigt iedereen uit de Nachtuniversiteit te komen bezoeken. Toegangskaarten kosten 7,50 euro en de complete opbrengst gaat naar het goede doel. Daarnaast is er speciaal voor studenten de mogelijkheid om door middel van een ludieke actie geld in te zamelen. Aan het eind van de avond volgt de bekendmaking van het totale bedrag dat Tilburg University heeft opgehaald voor het goede doel. De Nachtuniversiteit wordt rond middernacht afgesloten met een spetterend optreden van 2 Brothers on the 4th Floor.

Ga voor meer informatie naar: www.nachtuniversiteit.nl

Lees ook:Night University Tilburg: Lange Frans en Lucia de Berk
Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University
Lees ook:Laura Jansen en Tom Chaplin voor 3FM Serious Request
Lees ook:Tilburgse studenten organiseren 31 mei Nacht van de Fooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>