Amsterdamse jongeren blowen flink

jointOp een dag vier joints of meer. Het is de normaalste zaak van de wereld voor Amsterdamse jongeren. Driekwart van de jongeren die daar naar de coffeeshop gaan blowt zorgwekkend veel.

Dat het aantal blowende jongeren toeneemt blijkt uit Antenne 2009, een jaarlijks onderzoek naar druggebruik in Amsterdam van Jellinek, een instelling voor verslavingszorg. Vier joints per dag is veel, daar komt nog bij dat probleemjongeren en werkloze jongeren er nog een paar meer opsteken.

‘s Avonds blowen komt het meest voor maar ook ‘s middags (een vijfde van de ondervraagde jongeren) en zelfs ‘s ochtends (20 procent van de ondervraagde jongeren) steken jongeren een joint op.

De resultaten komen uit een enquête die verspreid over ruim 50 coffeeshops onder 266 coffeeshopbezoekers werd gehouden.De jongeren waren gemiddeld 28 jaar oud. Negentig procent van hen was afkomstig uit Amsterdam. Toeristen werden niet meegenomen in het onderzoek.

Bron: Parool

Lees ook:Cohen wil coffeeshops bij scholen gewoon open
Lees ook:Veel jonge meiden bang in eigen buurt
Lees ook:Veel jongeren doen vakantiewerk om rond te komen
Lees ook:Werkzoekenden reizen verder voor baan
Lees ook:Jeugd koopt veel boeken online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>