Energie en uithoudingsvermogen voor jongeren in een flesje

drinken sportDe sportprestatie van je loopbaan leveren? Dan voor en tijdens het sporten je flink tegoed doen aan een sportdrank, dan kan je het namelijk écht langer volhouden tijdens het sporten. Dat de sportdrank werkte was bij volwassenen al bewezen, nu ook bij jongeren.

Onderzoekers in Groot-Brittannië kwamen erachter na een test met 15 jongeren van 12 tot 14 jaar. De prestaties van deze jongeren werden op de voet gevolgd. Hierbij ging het vooral bij teamsporten zoals rugby en hockey.

Iedere jongere kreeg een flesje sportdrank maar slechts enkelen kregen het echte goedje te drinken. Bij deze jongeren bleek dat 24 procent langer door kon gaan dan de jongeren die een placebo-drankje hadden.

De sportdrank die de jongeren kregen bevatte voornamelijk koolhydraten, natrium, kalium, magnesium en calcium. Deze voedingsstoffen helpen je lichaam te voorkomen dat het uitdroogt. En er ontstaat meer energie waardoor je als sporter meer uithoudingsvermogen krijgt. Niet alleen als je volwassen bent, maar ook als jongere.

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Jongen in ziekenhuis na ‘grap’ met giftig biertje
Lees ook:Cannabis valkuil voor jongeren
Lees ook:15-jarige mag langer doorwerken
Lees ook:Twentse jongeren leren liever door
Lees ook:Vier keer een contract voor jongeren onder de 27 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>