Twentse jongeren leren liever door

Klaar met de middelbare school en dan? Doorleren of werken? Voor iedere jongere een lastige keuze. In Twente kiezen de meeste jongeren ervoor om na de middelbare school nog een studie te volgen en zo brengen zij het werkloosheidsgehalte omlaag.

De economische crisis heeft er flink ingeslagen. Mensen raakten hun baan kwijt en kregen lastig weer een nieuwe. Datzelfde gold natuurlijk ook voor jongeren. Voornamelijk in Twente was de werkloosheid hoog.

Degenen die nog op school zaten hadden niet zoveel te vrezen, afgezien van hun bijbaantje misschien. Gelukkig gaat het inmiddels de goede kant op en is de werkloosheid onder jongeren de afgelopen drie maanden gedaald.

Voornamelijk nu er een keuze gemaakt moet worden tussen de arbeidsmarkt of een verdere studie, veel Twentse jongeren weten zich blijkbaar beter te vinden in een vervolgopleiding, zo blijkt uit de Arbeidsmonitor.

Bron: RTV Oost
Foto: Ranveig, from Wikimedia

Lees ook:Kiezen is een kwaal
Lees ook:Twintigers over werkloosheid
Lees ook:Ouders kaften erop los; 81% helpt!
Lees ook:Jongeren voor uitzenden Project P
Lees ook:Marokkaanse jongeren onder de loep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>