Valentijnsdag niet populair in Nederland

Waar winkeliers elk jaar weer doen geloven dat Valentijnsdag dé dag is om je geliefde eens extra te verwennen, is de Nederlandse consument een stuk terughoudender. Slechts 15% van de Nederlanders zegt iets aan Valentijnsdag te doen. 60% vindt zelfs dat Valentijnsdag beter helemaal afgeschaft kan worden. Dit blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Multiscope uitvoerde onder haar consumentenpanel.

Liefst 86% geeft aan het hele jaar door zijn of haar liefde te laten blijken, en Valentijnsdag daarvoor niet nodig te hebben. Ondanks dat vindt een derde Valentijnsdag wel een mooi moment om iets extra’s te doen. Bang zijn dat de partner teleurgesteld is door niets te doen hoeft men niet te zijn. Een even groot deel dat zegt niets te doen, verwacht zelf ook niets te krijgen (86%). De meest genoemde reden om Valentijnsdag niet leuk te vinden is dat het “te commercieel” is.

Valentijnsdag lijkt onder mannen iets populairder dan onder vrouwen. 16% van de mannen zegt zeker iets aan Valentijnsdag te doen, bij vrouwen is dat 14%. 1 op de 5 van deze mannen geeft echter aan vooral iets aan Valentijnsdag te doen omdat de partner dat verwacht, terwijl dat bij vrouwen maar 1 op de 10 is. Valentijnsdag leeft het meest bij mensen die wel een relatie hebben maar niet samenwonen. Een kwart van deze mensen doet iets met Valentijnsdag.

Onder de mensen die hun partner wél verrassen, is het sturen van een kaartje het populairst. 38% zal een valentijnskaart sturen. De top 5 van hoe de partner (of stiekeme flirt) verrast wordt, ziet er als volgt uit: Kaartje sturen (38%) Iets ondernemen (bijv. uit eten/bioscoop bezoek) (29%) Bloemen geven (24%) Chocola cadeau doen (18%) Parfum cadeau doen (6%)

Meer dan de helft van Nederland zit niet te wachten op een anonieme aanbidder. Voor 56% zou een anoniem Valentijnsbericht of cadeau een onaangename verrassing zijn. 17% zou dit juist heel spannend vinden. Zij zouden ook wel een idee hebben van wie zo’n anonieme boodschap afkomstig zou zijn.

Lees ook:Wat weten mannen van cupmaten?
Lees ook:Jongeren in actie Valentijnsdag; niet zoenen bij slechte adem
Lees ook:Moeders houden van verrassingen
Lees ook:Romantische tieners verwachten weinig van Valentijnsdag
Lees ook:Gigi Ravelli: onverzorgd haar = geen seks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>