Nederlandse toerist ontdekt Oost-Europa als bestemming

Nederlandse toeristen ontdekken Oost-Europa als zomerbestemming. Dit blijkt uit een analyse van de boekingsgegevens van online reisbureau Expedia.nl, onderdeel van Expedia Inc. Het aantal zomerboekingen naar Oost-Europa is met tien procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Oekraïne (81 procent), Slovenië (48 procent) en Kroatië (43 procent) laten met tientallen procenten sterke groeicijfers zien.

Gekeken naar specifieke bestemmingen in de verschillende Oost-Europese landen is het aantal boekingen voor de Kroatische kust het sterkst gestegen met ruim 80 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal boekingen naar Kiev, in Oekraïne, steeg met 67 procent. Het aantal boekingen naar Praag is toegenomen met 38 procent ten opzichte van vorig jaar en Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, kan met een ruime toename van 36 procent, op meer Nederlandse bezoekers rekenen.

René Nieuwmans, Senior Product Manager Expedia: “We denken dat mogelijke verklaringen voor de snel groeiende populariteit van Oost-Europese bestemmingen de relatief lage kosten zijn, het zonnige klimaat en het nog onbekende en ongerepte imago van Oost-Europa. Ook heeft het EK voetbal dat plaatsvond in Oekraïne en Polen mogelijk het vizier van veel consumenten richting Oost-Europa gezet. Bovendien zijn Oost-Europese steden populair voor een lang weekend weg in het voor- of najaar, mede gezien de relatief korte reisafstand.

De Nederlander lijkt Oost-Europa ook ontdekt te hebben als zomerbestemming. Het totaal aantal boekingen naar Oost-Europa laat al geruime tijd een stijging zien met vijf procent. Voor de zomer is deze stijging met ruim tien procent nog sterker. Dit onderstreept nogmaals dat Oost-Europa het hart van de Nederlanders langzaam maar zeker aan het veroveren is.”

Kwaliteit Oost-Europese hotels
De kwaliteit van Oost-Europese hotels neemt ook toe. Een groot aantal hotels in Oost Europa zijn onlangs gerenoveerd. Expedia maakte aan aantal weken geleden met zijn Insiders’ Select-lijst wederom de 650 beste hotels van de wereld bekend. Er staan dit jaar voor het eerst drie Oost-Europese hotels in de top tien voor Europa. Op de eerste plaats staat het Marroll’s Boutique Hotel, een klein boutique hotel in Bratislava, Slovakije. De tweede plek is voor het Alchymist Residence Nosticova, een klassiek boutique hotel in Praag, dat op de Europese lijst op de zesde plek staat. Het derde hotel in de top tien is Grand Hotel Sofia, een business hotel in Sofia, Bulgarije, aangekleed met meer dan 400 prachtige canvas doeken. Het hotel staat op de achtste plek in de Europese lijst. Expedia heeft een aantal tips op een rij gezet voor een bezoek aan de Oost-Europese steden. Deze zijn hier te vinden over.expedia.nl.

Lees ook:Nederland steeds populairdere bestemming in Europa
Lees ook:Mobiel boeken brengt spontaniteit reizen terug
Lees ook:Oranjefans massaal op zoek naar hotels in Brazilië
Lees ook:Nederlandse jongeren snel op zichzelf
Lees ook:Tokyo Shock Boys boeken hotelkamer in kolkende watermassa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>