Studenten maken zich zorgen om baan

Eén op de drie studenten (31%) maakt zich zorgen over het vinden van een baan in de richting van zijn of haar studie. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1.000 studenten uit het 1V Jongerenpanel.

Bij zes op de tien (59%) heeft de kans op een goede baan niet of nauwelijks een rol gespeeld bij hun studiekeuze. Dit geldt vooral voor jongeren die een studie volgen in de richting van kunst & cultuur en taal & communicatie. Juist zij maken zich nu zorgen over het vinden van een baan. Jongeren met een bètastudie (techniek/ICT) of een studie in de economie of gezondheidszorg maken zich de minste zorgen.

CV building
Veel studenten (40%) denken er serieus over na om langer door te studeren vanwege de huidige situatie op de banenmarkt. Zij willen zich verder specialiseren of slaan juist een heel andere richting in waar meer banen voorhanden zijn. Bijna vier op de tien studenten (37%) proberen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten door bijvoorbeeld werkervaring op te doen in de richting van hun studie, of een bestuursjaar te doen. Volgens 27 procent is het zonder dergelijke CV building bijna onmogelijk om aan een goede baan te komen.

www.1vjongerenpanel.nl

Lees ook:Studenten maken zich zorgen over de toekomst
Lees ook:Studenten willen verplichte sollicitatietraining
Lees ook:Studenten overwegen kortere studie
Lees ook:Studenten twijfelen massaal aan Masteropleiding
Lees ook:Situatie op banenmarkt speelt geen rol bij studiekeuze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>