Jongerenblog bekijkt misdaadserie Ripper Street

Ripper Street

Ripper Street speelt zich af in Londen in 1889, net na de gepleegde moorden van Jack The Ripper. Inspecteur Edmund Reid heeft de dader niet weten te vinden en heeft nu de leiding over het meest criminele politiedistrict in het Londense stadsdeel East End. Een crime serie in de sfeer van het oude Londen. Een Sherlock Holmes rip-off of een opzichzelfstaande serie? Blogger Danny Nomden heeft seizoen 1 bekeken voor Jongerenblog.

De rechterhand van inspecteur Reis is sergeant Bennet Drake (gespeeld door Jerome Flynn, bekend van Game of Thrones), een ex-militair die nu het criminele East End veilig probeert te houden. Een andere onmisbare personage is de Amerikaanse kapitein Homer Jackson. Hij is een medisch en forensisch expert en is nogal een tikkeltje… apart. Hij komt vaak een bezoekje brengen aan het bordeel van Long Susan, die nogal geheimzinnig is. Ook Drake bezoekt het bordeel, maar dat is voornamelijk omdat hij verliefd is op prostituee Rose.

Elke aflevering heeft een ander verhaal, terwijl het grote verhaal niet uit het oog verloren raakt. Er is namelijk een grote lijn in de serie: de moorden van Jack The Ripper. Het fijne is echter dat dit niet in elke aflevering naar voren komt, waardoor elke aflevering iets nieuws brengt en het enorm spannend blijft.

De verhalen in de afleveringen zijn zo goed bedacht en zo verschillend, dat het echt geen moment verveelt. Heel creatief en erg goed uitgewerkt. De spanning bouwen ze keer op keer op, en dat terwijl alle moorden wél worden opgelost. Er gebeurt eveneens enorm veel met de personages, die vaak deel uitmaken van de moorden of andere toestanden.

De personages zijn enorm goed uitgewerkt. Het verhaal van inspecteur Reid komt in detail heel goed naar voren. Dat is maar goed ook want er zijn heel veel vragen die opkomen borrelen – en je krijgt netjes overal een antwoord op. Ook Drake en Jackson worden erg goed uitgewerkt, net als Long Susan, eigenaar van het bordeel. De ontwikkelingen in deze personages zijn verrassend en er is elke keer wel weer een nieuwe twist. De personages zijn ook vreselijk goed neergezet door de acteurs, want het acteerwerk is fenomenaal.

Ripper Street heeft een Sherlock Holmes gehalte, ja. Maar dat is helemaal niet erg, want de verhalen zijn opzichzelfstaand en heeft niets met Holmes te maken. Het enige wat overeenkomt is Jack The Ripper, maar daar ligt niet de nadruk op in deze grandioze televisieserie. Desondanks kunnen alle Sherlock Holmes fans aan hun trekken komen met Ripper Street. Ook is er genoeg aan crime, bloed en moord aanwezig voor misdaadserie fanaten.

Ripper Street seizoen 1 is nu uit op DVD en Blu-ray. Wil je ‘m gelijk bestellen, klik dan op de titel.

Ripper Street‘ – DVD

Ripper Street‘ – Blu-Ray

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Jongerenblog bekijkt thriller: Passion
Lees ook:Geheimen blijven niet lang bewaard in Fjallbacka
Lees ook:Nieuwe soap Malaika op RTL 5; @Jongerenblog zag ‘m al
Lees ook:Bruine Teri Hatcher veroorzaakt problemen
Lees ook:Mannen van boven de 66 krijgen korting in bordeel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>