13 februari Minnaressendag

Op Valentijnsdag overladen geliefden elkaar met bloemen en andere cadeaus. Dat 13 februari wereldwijd bekend staat als Minnaressendag is een gegeven dat minder bekend is. Het is de dag dat mannen en vrouwen hun geheime affaire verwennen. En ze geven er meer dan twee keer zoveel geld aan uit, zo blijkt uit een enquête.

Valentijn kan soms knap lastig zijn voor mensen met een affaire. Uiteraard wil je die dag al je liefde en aandacht geven aan je partner. Maar ja, je geheime liefde moet die dag je aandacht missen en dat moet toch gecompenseerd worden. “Aangezien dit een cultuur overschrijdend probleem is,” vertelt Marco Barneveld, woordvoerder van AshleyMadison.com, de site voor een discrete affaire, “is door de jaren heen 13 februari gegroeid tot Minnaressendag.”

Maar wat geeft men aan zijn partner? En wat aan de minnaar? Er is niet zoveel data voorhanden over wat mensen aan hun partner en aan hun minnaar of minnares geven en hoeveel ze spenderen, een anonieme enquête onder de leden van AshleyMadison.com gaf inzicht.

In totaal deden 1291 leden mee aan de enquête. Het is opmerkelijk dat de deelnemers aangeven veel meer uit te geven aan hun geheime liefde dan aan hun partner. Gemiddeld zelfs twee keer zoveel. Aan de partner geeft 65% van de ondervraagden een bedrag tot € 50,-. De geheime liefde mag zich in 75% van de gevallen verheugen op cadeaus van boven de € 100,-. En in 5% van de gevallen zelfs met giften ter waarde van € 250,-. Slechts 2% van de partners wordt zo duur verwend.

Maar waar wordt het geld aan uitgegeven? “Waar de echtgenoten vaak bloemen, kaarten en praktische cadeaus aan elkaar geven, wordt de minnares vertroeteld met sieraden, dure etentjes en overnachtingen in chique hotels. Korte trips weg zijn ook populair,” vertelt Marco Barneveld.

Lees ook:Kerstvakantie is voor veel koppels een stressvolle periode
Lees ook:Affaires op werkvloer beginnen meestal tijdens Nieuwjaarsborrel
Lees ook:Tiener valt naakt door het dak
Lees ook:Jongeren in actie Valentijnsdag; niet zoenen bij slechte adem
Lees ook:Second Love gebruikers houden van hun huidige partners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>