Leren over armoede via game

Armoede is voor de meeste jongeren een ver-van-je-bed-show. Hier in Nederland is praktisch alles voor je geregeld. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet bestaat en jongeren er meer kennis van zouden moeten hebben. En hoe breng je ze dat nou bij? Met een game natuurlijk.

‘Poverty is not a game’ , zo heet het 3D-spel dat jongeren kennis moet meegeven van armoede in de wereld. Het is een initiatief van de Vlaamse ministers Ingrid Lieten (Innovatie) en Pascal Smet (Onderwijs) en zij lanceerden hun spelletje gisteren.

Het spel bestaat uit twee figuurtjes die de spelende leerlingen via opdrachten door de armoedeproblematiek rondleiden. Jongeren zijn enthousiast. Niet alleen de manier van leren spreekt hen aan, ook zegt driekwart van de vierhonderd leerlingen die het spel hebben gespeeld ook daadwerkelijk iets te hebben opgestoken.

Games zijn volgens de ministers geen vervanging van het reguliere onderwijs, wel is het een goede toevoeging. Het is een leuke manier om de jongeren bij bepaalde thema’s te betrekken. In België zal het spel vanaf 20 oktober gratis verkrijgbaar zijn voor scholen en bibliotheken.

Lijkt jou dat ook wel wat? Leren via een game?

Zelf spelen? Dan kan ook vanaf 20 oktober op Povertyisnotagame.com

Bron: De Standaard

Lees ook:Tweedehands games groot succes – 45.000 games ingeleverd
Lees ook:Games: E3 en Playstation 3
Lees ook:Gamelegende Sonic komt er weer aan (trailer)
Lees ook:Een spel met een boodschap
Lees ook:Gangsters pakken in je stoere wagen: GTA Episodes from Liberty City

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>