Loverboys online actief

MuisDie stoere gozer met zijn vette bolide, lieve complimentjes, cadeautjes, dure reisjes en gladde praatjes. Zo gaat het allang niet meer. Loverboys gaan tegenwoordig heel anders te werk. Die staan niet meer aan de straat of in die vette club. Die zitten gewoon achter de computer.

Internet kent tal van mogelijkheden om in contact te komen met anderen. Want chat jij áltijd alleen met mensen die je echt kent? Voor loverboys is het via internet makkelijk scoren. Ze weten welke sites populair zijn en meisjes geven zich online sneller bloot. Letterlijk en figuurlijk. Onzekere meisjes aan de hand van hun foto’s uitgezocht en als slachtoffer bestempeld. Contact verloopt via msn of andere chatprogramma’s. Wanneer ze beet hebben worden de meisjes gechanteerd en bedreigd om vervolgens te worden ingezet als prostituee of smokkelaarster.

Henk van Rijssel van politie Rotterdam Rijnmond wil de loverboys op hun eigen terrein pakken. De politie gaat undercover op internet. Ze stellen zich voor als meisje om te zien wat er gebeurt en wie reageert.

Goede actie?

Lees ook:Loverboys zijn laffe boys
Lees ook:‘Loverboys zijn pooiers’
Lees ook:Weg met die loverboys!
Lees ook:Loverboys steeds agressiever
Lees ook:Scholieren maken film over loverboys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>