‘Loverboys zijn pooiers’

http://www.nobelprijsvoordeliteratuur.nl/meulenhoff/auteursfotos/bovenkerk.jpgWat zijn loverboys nou eigenlijk? Volgens criminoloog Frank Bovenkerk zijn loverboys gewoon pooiers, met als enig verschil dat ze allochtoon zijn en meisjes uit alle milieus meepikken. Hij heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en er een boek over geschreven met de toepasselijke naam ‘Loverboys’. Volgens hem is het verschijnsel erg overdreven. Hulpverleners wisten namelijk altijd in geuren en kleuren te vertellen hoe een loverboy te werk ging en wat voor meisjes hij oppikte..

De paniek rondom loverboys werd volgens de criminoloog veroorzaakt door de
veranderende sekscultuur bij jongeren en de invloed van internet en
televisie die daarop inspeelt. Er is ook een Amerikaanse
hiphop-scene, met allerlei videoclips die je vast wel kent, waarin schaarsgeklede meisjes ‘dansen’. Deze cultuur wordt overal nagedaan volgens Frank Bovenkerk.

Sinds 2002: Loverboys zijn jongens van Marokkaanse of Antilliaanse afkomst, die
door middel van gelddruk onwetende meisjes de prostitutie indreven. Dit werd ons wijsgemaakt dan, volgens de criminoloog. Ik weet het allemaal niet, die man zegt ook maar wat aan de hand van zijn onderzoek.

Lees ook:Loverboys zijn laffe boys
Lees ook:Loverboys online actief
Lees ook:Weg met die loverboys!
Lees ook:Loverboys steeds agressiever
Lees ook:Hoerige videoclip beïnvloedt zelfbeeld meisjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Loverboys zijn pooiers’

  1. D

    Ik vind dit een beetje een vreemd artikel… want tegenwoordig zijn de meeste loverboys gewoon Nederlands!! Zijn gewoon in Nederland geboren, in Nederland op gegroeid.. Ik ben Nederlander, en ik vind dat jullie niet alles maar op de allochtone mensen moeten afschuiven. Moeilijk hoor om te accepteren dat autochtone Nederlanders juist een fout bezig zijn tegenwoordig. En het is allemaal te danken aan de slechte opvoeding , de media, en de slechte voorlichting van tegenwoordig.. Kijk hoe de jeugd tegenwoordig met hun ouders omgaan.. Zo respectloos!!! En de ouders keuren het allemaal goed!!Sommige mannen zijn loverboys, en ongeacht hun uiterlijk, hun afkomst of wat dan ook.. Ze zijn gewoon verkeerd bezig.. LAat die onderzoeker zich bezig houden met het voorkomen van Loverboys, dan een stempel ergens op te leggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>