Meeste Nederlandse jongeren werken of studeren

schoolContinue kijken we uit naar weekends en vakanties. Want dan is er even helemaal niets. Geen huiswerk en geen baas die je vertelt wat je moet doen. Eindelijk rust. Maar er zijn ook jongeren die altijd vakantie hebben. Dat klinkt leuk maar op de lange termijn gaat het behoorlijk vervelen wanneer je geen studie én geen baan hebt. Gelukkig zijn er in ons landje niet zoveel van dit soort jongeren, vergeleken met andere landen doen we het goed.

Het rapport Education at a Glance 2010 liet het aantal jongeren tussen de 15 en 19 jaar zien die in 2008 thuis zaten zonder studie en werk. Dat bleek in Nederland 2,1 procent te zijn, het laagste van alle onderzochte landen. Het onderzoek vergelijkt de resultaten van alle landen binnen de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling)

De Nederlandse jongeren doen het dus helemaal niet verkeerd in de maatschappij. 90 procent van de 15- tot 19-jarigen gaat gewoon naar school. Wanneer de leeftijdsgroep omhoog gaat, stijgt wel het aantal jongeren dat thuiszit. In de groep 20- tot 24-jarigen volgt 5,6 procent geen onderwijs en is werkloos. Maar ook dit is het laagste percentage van de onderzochte landen.

Bron: Nieuwsbank

Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken
Lees ook:Vijftien procent jongeren kampt met overgewicht
Lees ook:Erotisch contact via Facebook; Nederlanders conservatief
Lees ook:Jongeren sms’en erop los
Lees ook:Veel jongeren in de schoolbanken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>