Archief: 2008

Fijne avond allemaal!

Jongeren.blog wenst alle lezers een geweldig 2009 toe! Fijne avond!!!

Hamburgerparfum massaal ingeslagen

Lekker joh, zo’n vleesgeurtje. Niet dus. Toch is de geur massaal ingeslagen voor kerst. Een beautywinkel in New York verkocht parfum van de Burger King genaamd ‘Flame’ en was binnen enkele dagen uitverkocht. Geïnteresseerden vragen er nog steeds naar! Op dit moment kunnen ze alleen terecht op E-Bay en anders moeten ze wachten tot februari, wanneer er een nieuwe levering komt. Maar wie wil er nou ruiken naar hamburgers?

Meiden KFC baden in spoelbak

Drie werkneemsters van de Kentucky Fried Chicken hebben lekker een bad genomen in de spoelbak na werktijd. De 17-jarige meiden trokken hun bikini aan en pasten er met z’n drieën in. Hiervan werden foto’s en filmpjes gemaakt. Die beelden kwamen natuurlijk al snel op het internet terecht nadat een van de meiden de foto’s op haar MySpace profiel had geplaatst. De manager is in shock en de meiden zijn geschorst. Dit is trouwens niet de eerste keer dat werknemers gebruik maken van de spoelbak, in augustus verscheen een filmpje van een jongen die in bad ging in de spoelbak van de Burger King waar hij werkte. Bekijk meer foto’s van de meiden hierrr.

Beau springt in de gracht

Beau van Erven Dorens is gisteren in de gracht gesprongen. Dit ter promotie van zijn boek ‘Pijn’. De politie deed nog een poging hem te waarschuwen voor het ijskoude water, maar dat had geen zin. Beau trok zijn schoenen uit en sprong, in zijn pak, de Magere Brug af. Politie, brandweer en ambulances stonden klaar voor de zekerheid. Maar Beau zwom lekker zelf naar de kant. Vette actie hoor! Zie het filmpje hierrr.

Schokkende overval opgenomen

Hoe ze aan de beelden zijn gekomen? Maar er is dus een overval op een busschauffeur opgenomen. ‘Bontkraagje’ komt binnen, laat zijn (nep) pistool zien, zegt “geld alstublieft” en verlaat de bus met “dank u wel, tot ziens”. Nette overvaller dus. Bekijk het filmpje hierrr!

Speechschrijver Obama grijpt tiet Hillary Clinton

Wat een wereldnieuws zeg, de speechschrijver van Barack Obama heeft aan de kartonnen tiet van Hillary Clinton gezeten. Jon Favreau (pas 27!) stond op de foto met de kartonnen Hillary en nog een vriend. De foto werd door een andere vriend op zijn Facebook-profiel geplaatst. Facebook is op een andere manier afgeschermd dan Hyves. Personen die niet in jouw netwerk zitten (je kunt bijv. lid zijn van het netwerk The Netherlands) kunnen je profiel niet zien. Toch kan een persoon in het netwerk de foto opslaan en vervolgens doorsturen. De foto stond maar 2 uur online maar is alsnog overal te zien.

Lees verder

Lekker schaatsen deze winter

Het is winter en hoewel dat nogal wat nadelen met zich meebrengt (bevroren lichaamsdelen en een pijnlijke bil omdat je bent uitgegleden op een bevroren stoep), is er ook een voordeel: schaatsen. Vaak niet meer op natuurijs, maar een neppe ijsbaan is ook goed én veilig. Altijd leuk. In Amsterdam kunnen we sinds kort schaatsen op het Leidseplein maar je kunt ook terecht in andere steden. Klik verder voor een overzicht. Lees verder

Jongeren lezen krant om tijd te doden

Wij lezen het nieuws gewoon online (of niet). Of we kijken gewoon naar de televisie of horen het toevallig op de radio. Maar kranten zijn in ieder geval niet echt populair. Wij jongeren lezen een krant alleen om de tijd mee te doden, bijvoorbeeld in de metro of de trein. En dan pakken we het liefst een gratis krantje. Dat blijkt uit een onderzoek van Universiteit Twente. “Het nieuws dat je ‘s ochtends leest, is eigenlijk al oud”, zegt een onderzoeker. Lees hier meer.

Verdwijnt de Hollandse pot!?

boerenkool met worst

boerenkool met worst

Wat de boer niet kent, dat eet ’ie niet. Nou daar hebben de Nederlandse jongeren dus geen last van. Het schijnt dat we graag hip en exotisch eten (sushi, wokmaaltijden etc.). En dat moet stoppen, vindt een groep Amsterdamse studenten. Het wordt tijd dat we meer Hollandse pot eten. De 6 studenten trekken daarom de komende maand door het land om jongeren Hollandse pot voor te schotelen. In januari gaan de studenten naar het buitenland om ze daar te enthousiasmeren voor de erwtensoepjes en de gehaktballen. “Als jongeren door de multiculinaire ontwikkeling helemaal geen Hollandse pot meer eten, gaat een stukje Nederlandse identiteit verloren”, aldus de 22-jarige Dutchpotter Irene. Dat valt vast wel mee! Genoeg jongeren die in de winter erwtensoep maken toch?

Bijbaantjes: wat mag wel en wat niet?

Als je twee euro per uur verdient doe je toch iets verkeerd. Of niet? Je hebt heel veel regeltjes als het om bijbanen gaat. Ben je zestien of zeventien, dan mag je bijvoorbeeld niet meer dan 9 uur op een dag werken. En vanaf welke leeftijd mág je eigenlijk werken? Nou, al die regeltjes kun je vinden op www.szw.nl (actueel, en dan zie je rechts wat links). Of je kunt gewoon dit bestandje downloaden (tip!): factsheet_eerste_baan

Italianen gaan écht massaal vreemd

Italië is het land in Europa met de minste scheidingen, maar dat betekent niet dat ze daar ook trouw zijn. We wisten al lang dat Italianen graag vreemdgaan, maar nu blijkt uit onderzoek dat het nog erger is dan we dachten. De krant La Repubblica meldt vandaag dat 7 van de 10 Italiaanse stellen vreemdgaat. Het is namelijk een vorm van zelfontplooiing, een recht. Schuldgevoel is er al lang niet meer. Lees verder

Student wil herkansing en verzint dood ouders

‘Buitengewone familiale rampspoed’: een reden om je examens te herkansen. Da’s een mooie smoes, dacht een student uit Slowakije. De tiener was niet in staat om te leren voor zijn examens, en zakte daardoor (voor de tweede keer). Vervolgens verzon hij dat zijn ouders overleden waren en vroeg zelfs valse overlijdenscertificaten aan. Die stuurde hij op naar zijn universiteit waardoor hij alsnog verder mocht met zijn studie. Drie jaar later werd bekend dat zijn ouders gewoon nog leefden (zou toch mooi zijn als die gewoon naar de diploma-uitreiking gingen). De jongen wordt nu vervolgd door de uni vanwege het vervalsen van certificaten. Niet echt snugger.

Nog snel even paddo’s eten

Het paddoverbod gaat morgen in, schreven we eergister nog. Gisteren bleek dat de laatste paddo’s verkocht werden in kilobakken (er werd massaal ingeslagen) en vandaag werd bekend dat er weer iemand is doorgedraaid vanwege de paddestoelen. De 27-jarige man uit Hilversum wilde ze namelijk nog even snel proberen! Hij werd vanochtend aangehouden nadat hij zijn vriendin van de trap had gegooid en de buurman had geslagen. Lees verder

Het werd geld bij Can’t Buy Me Love

Marco

Kelly

Dat was even spannend gisteren, de extra lange finale van Can’t Buy Me Love. Conclusie: Kelly en Marco gingen zonder geld naar huis, net als Ribas en Yasmin. Zes meiden die een paar dagen (Anthea, Dionne), een paar weken (Ziba, Gisela) tot een paar maanden (Fiona, Lisa) in het huis hebben gezeten, kregen een cheque van ruim 17.000 euro pp. De prijzenjackpot: 107.000 euro. Riban en Yasmin lagen er al eerder uit (ze hadden uiteindelijk te weinig geld) en ‘donkere’ Marco en Kelly mochten het finalespel spelen: Geld of Liefde?

Lees verder

Slecht nieuws voor paddo-lovers

Da’s toch jammer voor de toeristen die dachten volgende week nog even snel een bakkie paddo’s naar binnen te werken. Maandag gaat namelijk het paddoverbod in, en dat betekent dat de teelt en verkoop verboden wordt. De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) had een kort geding aangesprannen tegen minister Klink van Volksgezondheid. De vereniging vond namelijk dat het geplande paddoverbod te snel in zou gaan. Toch heeft de rechtbank in Den Haag vanmorgen besloten het verbod maandag in te laten gaan, ondanks de bezwaren van de VLOS (die vindt dat er onvoldoende bewijs is dat verse paddo’s schadelijk zijn). De vereniging gaat waarschijnlijk in hoger beroep.