Rubriek: Techniek

Jonge Britse mannen zijn onhandig

Wist je dat een op de vijf Britse mannen nog nooit een doe-het-zelf-klusje heeft uitgevoerd. Slechts vijftien procent van de mannen onder de 24 jaar weet maar hoe hij zijn auto moet starten met startkabels… Dit blijkt uit Brits onderzoek.

Lees verder...

Jonge wetenschappers maken kans op 75.000 euro

Jonge wetenschappers met vernieuwende ideeën, een eigen kijk op de wereld en die uitblinken in hun vakgebied krijgen de kans om hun wetenschappelijke dromen waar te maken. INCAS3 biedt vijf talentvolle wetenschappers de mogelijkheid om hun vernieuwende ideeën uit te werken in een onderzoeksvoorstel en stelt hiervoor 75.000 euro beschikbaar.

Lees verder...

Google is meest aantrekkelijke werkgever ter wereld

De meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld zijn weer bekend gemaakt. Google staat op de eerste plaats in de Global Talent Attraction Index. Deze is gebaseerd op de voorkeuren van meer dan 144.000 studenten met een economische en technische achtergrond.

Lees verder...

Grootste bierkrattenburg voor studenten TU/e

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft vandaag het record voor de grootste bierkrattenbrug terug naar Eindhoven weten te halen. Een team van bijna 60 bouwers, bestaande uit studenten van de faculteit Bouwkunde, voltooide in 4 dagen een bierkrattenbrug met een overspanning van 17,3 meter. In een direct daaropvolgende poging is maar liefst 19,55 meter gehaald. Hiermee

Lees verder...

Bouwen studenten TU Eindhoven grootste Bierkrattenbrug?

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet volgende week een recordpoging om de grootste bierkrattenbrug te bouwen. Studenten van de faculteit Bouwkunde zullen alles op alles zetten om het huidige record te verbreken. Het record staat momenteel op naam van TU Delft, met een overspanning van 15 meter.

Lees verder...

Zilver en brons voor Nederland op WK WorldSkills

Nederland heeft zilver en brons behaald op WorldSkills, het wk voor beroepen dat van 5 t/m 8 oktober plaatsvond in Londen. De zilveren medaille ging naar Philine van den Hul (etaleren). Geert Dorresteijn behaalde met zijn vak koudetechniek de bronzen medaille. Daarnaast wonnen elf Nederlandse mbo-jongeren een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de

Lees verder...

Ja, ik wil een robot

Het zal misschien nog even duren voor je in het huwelijksbootje stapt maar mocht je het in de toekomst overwegen, bedenk dan dat het heel anders kan gaan dan tegenwoordig het geval is. Een ambtenaar van de Burgerlijke stand nodig? Nee hoor. Robots hebben de toekomst, ook in het huwelijk. Een stel uit Japan lieten

Lees verder...

Studenten maken eigen Walking Fridge

De wens van iedere man,wie kent hem niet, de Walking Fridge. Wat eerst nog een leuk grapje was voor een succesvolle reclame is nu een feit. Vier studenten van de Avans Hogeschool in Breda hebben er zelf één echt gemaakt.

Lees verder...

School in Genk verbiedt mobiele telefoon

Sms’en in de pauze of stiekem in de klas filmpjes maken. Op het Technisch Instituut Sint Lodewijk (TISL) is het verleden tijd. Daar is de mobiele telefoon niet meer toegestaan. Het TISL is met hun actie een van de eerste scholen die het gebruik van de mobieltjes binnen de schoolmuren radicaal verbiedt.

Lees verder...

Gratis internetten in de trein

Lekker met de trein naar je werk of naar school. Geen probleem, want je hoeft niets te doen, behalve zitten en wachten tot de trein jouw stationnetje binnenrijdt. Slimmeriken maken nog even snel hun huiswerk, sommigen lezen een boek of kijken een film op hun laptop. Even online iets nakijken voor die presentatie van straks,

Lees verder...