Rubriek: Flora en Fauna

Flora & Fauna

Sneeuw! Perfecte sneeuwballen met sneeuwbaltang

De eerste sneeuwvlokken zijn inmiddels gevallen en met een beetje geluk kan de winterpret binnenkort echt weer beginnen! De komende tijd wordt er door de weerstations een heel pak sneeuw voorspeld met daarbij ijskoude temperaturen. Reden voor Winter-Wereld om de sneeuwbaltang opnieuw massaal in te kopen na het grote succes van vorig jaar!

Lees verder...

Klimaattop voor kids in Zeewolde

Op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde krijgen 120 kinderen van twaalf basisscholen uit het hele land twee dagen lang workshops, bedenken ze liedjes en denken ze na over het klimaat.

Lees verder...

Zonaanbidders op het strand en terrassen

Het is donderdag lekker weer en de temperaturen lopen op richting de 18 graden. Op het strand van Scheveningen genieten de eerste mensen al van de zon. Ook in Utrecht gaan zonaanbidders massaal de terrassen op.

Lees verder...

Jongeren roepen Tweede Kamer op tot duurzame educatie

Een groene generatie vraagt om duurzame educatie – 27 Jongerenorganisaties scharen zich inmiddels achter deze campagne die 11 november is gelanceerd. “We vragen de Tweede Kamer om in te zetten op onderwijs gericht op een groene economie,” aldus VN-jongerenvertegenwoordiger Gabe van Wijk.

Lees verder...

Jongeren en het milieu

Jongeren krijgen vaak een etiket opgeplakt door ouderen, ze zijn egoïstisch, overlastgevend en lui. Soms moet ik hen helaas gelijk geven, maar gelukkig zijn er ook nog een heleboel jongeren die zich normaal gedragen en bovendien nog iets terug doen voor de samenleving. Een hoop jongeren doen namelijk vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld op de sportvereniging, maar bijvoorbeeld

Lees verder...

Jongeren versmeren strand

Lekker op het zachte zand van het strand zitten en staren naar een prachtige zee was er niet bij als medewerkers het strand niet schoon houden. Dan was het één grote puinhoop. De grootste veroorzakers ervan? Jongeren dragen zeker een grote steen bij.

Lees verder...

Vroege Vogels Junior

Vroege Vogels, het programma van de VARA neemt je mee naar de natuur. Voor één dagje leggen presentatoren Andrea en Menno er het stokje bij neer. Dan is het de beurt aan de jeugd!

Lees verder...

Winterweer

De hele zomer hebben we er smachtend naar uitgekeken en nu is het er dan: winterweer en sneeuw. Gisteren werd ons kleine landje onder een aardige laag sneeuw bedolven. Vooral in het Noorden bleek de witte versiering zich goed te hebben verspreid. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Vertraagde treinen, gladde wegen, slippartijen met auto’s

Lees verder...

Vijf minuten een beeld voor het milieu

De ozonlaag schijnt een gatenkaas te zijn en de al schaarse bomen worden massaal uit de grond getrokken. Het gaat niet best met het klimaat. Al tijden worden we gewaarschuwd met beelden van smeltende poolkappen en uitstervende dieren door de ontbossing. In december vindt te Kopenhagen de klimaatconferentie plaats waar politici uit 192 landen het

Lees verder...