Rubriek: Werk

Kees Tol gaat op zoek naar Hollands Beste Bloemstylist

Het is een van Nederlands belangrijkste exportproducten en we staan er internationaal om bekend: bloemen. In het nieuwe programma Hollands Beste Bloemstylist gaan vijftien mensen met een passie voor bloemen de strijd met elkaar aan om de meest bijzondere creaties te maken. Onder toeziend oog van drie juryleden uit het vak en de nieuwsgierige Kees

Lees verder...

ING helpt ondernemende studenten met Jumpstart

ING wil studenten helpen hun gouden business idee om te zetten in een echte start-up. Hiervoor voert ING net als vorig jaar campagne onder de naam Jumpstart. Vorig jaar stroomden na de start van Jumpstart meer dan 100 business ideeën binnen en brachten duizenden studenten hun stem uit op een van de ideeën. De belangrijkste

Lees verder...

MKB’ers hebben minder fatsoen dan ZZP’ers

De grootste ergernis bij ZZP’ers – in het contact met hun klanten en potentiële klanten – is het feit dat (potentiële) opdrachtgevers niet of nooit reageren op een werkvoorstel of offerte. Vooral MKB-organisaties blinken uit in non-communicatie. Dat bleek uit een online enquête onder een a-selecte groep van 234 leden van ZZP Netwerk Nederland.

Lees verder...

Zzp’er haalt opdracht steeds vaker online binnen

Zzp’ers halen hun opdrachten steeds vaker online binnen: bij 50,9% van de opdrachten heeft de zzp’er online het eerste contact gelegd – via digitale netwerken als LinkedIn, een online marktplaats of de website van de opdrachtgever zelf. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer in opdracht van Yacht onder 1.044 zzp’ers in Nederland.

Lees verder...

Homo’s hebben meer vertrouwen in ondernemerschap

Homo-ZZP’ers hebben meer vertrouwen in hun eigen ondernemerschap en de ambitie om daar succesvol in te zijn, dan hetero-ZZP’ers. Dat blijkt een uit onderzoek onder 50 homo-ZZP’ers en 50 hetero-ZZP’ers lid bij ZZP Netwerk Nederland.

Lees verder...

Jeugdwerkloosheid in Ik Kom Bij Je Slapen

De creatieve maar werkloze Kirsten Stikkel (32) bruist van de ideeën en ambities, maar durft er al jaren niets mee te doen. ‘Ik Kom Bij Je Slapen’ besteedt aandacht aan een steeds groter wordend probleem in Nederland: jeugdwerkloosheid. Presentator Klaas van Kruistum regelt drie adressen waar Kirsten terecht kan, niet bij een coach maar al

Lees verder...

Jonge advocaten: geen aantrekkelijk toekomstperspectief

Minder dan een kwart van de medewerkers op advocatenkantoren vindt het toekomstperspectief dat hun werkgever biedt aantrekkelijk. Dit is één van de opmerkelijke uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder jonge advocaten (stagiaires en medewerkers) door coachingsbureau Bruins Coaching & Advies.

Lees verder...

18,4% van de zzp’ers is gestart uit noodzaak

18,4% van de zzp’ers had geen andere optie en is gedwongen als zelfstandige te starten, bijvoorbeeld vanwege een ontslag. Dat blijkt uit de ZZP Barometer, de onafhankelijke onderzoeksmonitor die deze maand is afgenomen onder 631 zzp’ers in Nederland. “De discussie vanuit belangenbehartigers en politieke partijen focust zich teveel op deze minderheid, de grote meerderheid is

Lees verder...

Sollicitatiebrief schrikt sollicitanten af

Uit een gezamenlijk onderzoek op twee websites voor sollicitaten onder ruim 1000 deelnemers is gebleken dat meer dan de helft van de werkzoekenden moeite heeft met het schrijven van een sollicitatiebrief. Sterker nog, de sollicitatiebrief vormt voor vele sollicitanten een flinke drempel en leidt tot minder sollicitaties.

Lees verder...

Shoppen in tijd van de baas populair bij jongeren

Mannen shoppen twee keer zo vaak online onder werktijd als vrouwen. De meerderheid van de vrouwelijke werknemers vindt het dan ook ongepast en vervelend als hun collega onder werktijd shopt, terwijl mannen hier minder problemen mee hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.047 online shoppers.

Lees verder...

Steeds meer werknemers stelen van hun baas

Steeds meer werknemers worden op staande voet ontslagen wegens diefstal of fraude op de werkvloer. Dat blijkt uit cijfers van twee grote rechtsbijstandsverzekeraars: Achmea en DAS. Zij wijten de toename aan de economische crisis; werknemers komen daardoor eerder in de verleiding te stelen van de baas. Daarnaast letten werkgevers scherper op hun personeel, aldus EenVandaag.

Lees verder...

Leven van een stagevergoeding

Steeds meer afgestudeerde jongeren kunnen niet aan een baan komen en kiezen ervoor om stage te lopen. Liever doen ze voor een stagevergoeding ervaring op, dan dat ze thuis zitten en stilstaan. Bedrijven gaan er graag op in, het betekent dat ze goedkoop aan extra personeel kunnen komen.

Lees verder...