Rubriek: Reportage

hier lees je verslagen van waar iemand echt aanwezig is geweest

Serious Request 2013 van start in Leeuwarden

Serious Request 2013 is gisteren van start gegaan. Tot 24 december zamelen de DJ’s geld in voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree. Al bij een donatie van 1 euro kan er al een kind voor een maand lang worden voorzien van hygiëne. Blogger en auteur Saskia Boree had een plekje in de

Lees verder...

Comazuipen: leuk en avontuurlijk…

Tot die conclusie kwam de Amerikaanse professor Thomas Vander Ven. Hij dook in het nachtleven en ontdekte dat drank voor verbroedering zorgt. Comazuipen ‘War Stories’ oplevert. Verhalen waar je later om kan lachen… Juist… Kijk naar het filmpje en oordeel zelf.

Lees verder...

Een slet, snol, sloerie of del

Korte rokjes, hoge hakken, tieten die er half uithangen en een make-up masker waar amper nog een gezicht doorheen te zien valt. Gooi dat samen in een discotheek, muziekje erbij en de meest wilde en opwindende dansmoves komen tevoorschijn. En wat heb je dan?

Lees verder...

Trillende tafels en piepende broekzakken

Even sms’en of pingen naar je vriendin die twee tafeltjes verderop zit. Een mobieltje is al gauw de klas in gesmokkeld en om hem in de klas te gebruiken is wel erg verleidelijk soms. Leuk voor jou, maar de leraren hebben er een zware dobber aan.

Lees verder...

Als nieuw!

Een neuscorrectie hier en een borstvergroting daar. Plastische chirurgie is allang geen taboe meer. Bekende Nederlanders doen het zonder schaamte en ook de overige Nederlanders kunnen gerust aan zich laten sleutelen zonder er een al te big deal van te maken. Sommige kinderen krijgen zelfs een borstvergroting van hun ouders, voor als je later groot

Lees verder...

Energydrink buiten de schooldeur?

Energydrinks, ze houden je lekker wakker op het moment dat je bijna op instorten staat. Sommige jongeren ontbijten ermee om de dag energierijk te beginnen, anderen drinken het de hele dag door. Norbert is één van die laatste jongeren, op een dag gaat er zo’n anderhalf liter energydrink naar binnen.

Lees verder...

Dom, dommer, domst

Mensen die zichzelf compleet lam zuipen, debiele opmerkingen eruit gooien en zich voor gek zetten en dat allemaal op televisie. Domme mensen op tv, is het niet om te lachen?

Lees verder...

De liefde van je leven op een datingsite?

Genoeg singles in Nederland dus de ware moet ergens rondlopen. Aangezien bijna iedereen internet heeft is het heel aannemelijk dat je jouw toekomstige levenspartner op internet voorbij ziet komen. Om het nog gemakkelijker te maken zijn daarvoor de speciale datingsites, voor als het kroegleven niets voor jou is.

Lees verder...

Zalige vlaai en een zachte g

Je hebt ze met een boerenaccent en met een zachte g. Aan de verschillende dialecten in onze taal weet je zo ongeveer wel waar iemand vandaan komt. Bij Maxime (17) is het bijvoorbeeld al snel duidelijk dat ze geen geboren Groninger is maar een echte Limburger. Maar of ze daar nou zo trots op is?

Lees verder...

De lifestyle van een gamer, niks mis mee

In Nederland zitten zo’n 12.000 kinderen uren achter elkaar met een controller in hun hand achter een beeldscherm spelletjes te spelen. Gameverslaafde jongeren noemen we die. Volgens Tjeerd van Power Unlimited is er maar weinig aan de hand. Dat jongeren hun tijd vullen met gamen, daar is toch niets mis mee?

Lees verder...

Veiligheid vs. privacy

Bij de overheid is niemand een onbekende. Je gegevens zijn bekend maar men wil meer. Je vingerafdrukken bijvoorbeeld om zo bij misdaden criminelen gemakkelijker op te kunnen pakken. Maar gaat dit niet wat te ver?

Lees verder...

Het leven na de examens

Vanaf morgen breken er weer spannende tijden aan voor de laatstejaars scholieren in het middelbaar onderwijs. De examens gaan weer van start! Heb ik wel goed genoeg geblokt? Vallen de vragen mee? En sta ik er goed voor? Allemaal vragen die de afgelopen tijd door het hoofd van de scholieren speelde. Maar na de examens

Lees verder...