Vrienden maken doe je zo!

frienddOp internet lijkt het haast een wedstrijd. Wie heeft de meeste vrienden? Heb je er minder dan 100,  nou dan doe je eigenlijk niet mee. Maar hoeveel vrienden heb je in het echt? Vrienden komen altijd uit. Een maatje waar je leuke dingen mee kunt doen en honderduit kletst zonder je te vervelen. Toch is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om vrienden te maken en te houden. Daarom start het Amsterdamse Rode Kruis op 27 oktober voor de derde keer een Cursus Vrienden Maken voor Amsterdammers vanaf 18 jaar.

Die ene jongen die vroeger altijd naast je in de klas zat, of dat meisje die je leerde kennen van paardrijden. Hoe gaat het daar eigenlijk mee? Vrienden komen en gaan. Sommigen zijn heel goed in het onderhouden van langdurige vriendschappen en gaan nog steeds ieder weekend op stap met de kameraden die ze maakten op de peuterspeelzaal. Anderen zijn al lang blij dat ze in ieder geval één iemand hebben die ze geregeld op kunnen bellen om even bij te kletsen.

Omdat vrienden maken niet altijd vanzelfsprekend is en omdat iedereen zich wel eens eenzaam voelt is er de Cursus Vrienden Maken. In zes bijeenkomsten wordt het aangaan en onderhouden van vriendschappen geoefend. Tijdens de bijeenkomsten is het de bedoeling dat de deelnemers ervaringen uitwisselen en een realistische kijk op vriendschap creëren. Communicatietechnieken, benaderingswijzen, zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld komen ter sprake.

Meer informatie over de cursus en inschrijving vind je hier!

Lees ook:Geef je cadeautje weg en maak een ander blij
Lees ook:Van stille muis naar praatgraag
Lees ook:Niet meer depressief dankzij cursus online
Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Ouders gescheiden, wat nu?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>