Groningse studenten bezetten bestuursgebouw RUG

megafoon

Foto: Roland Tanglao (Flickr)

Stroomden een week terug de Duitse straten nog vol met protesterende studenten, nu zijn ook in Nederland demonstraties actief. Al sinds vanmorgen houden studenten het bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit  in Groningen (RUG) bezet.

‘s Ochtends traden de Groningse studenten het bestuursgebouw binnen waar ze de aanwezige medewerkers vriendelijk verzochten naar buiten te gaan. Vervolgens draaiden ze de deur op slot. Ook de toegangsdeur werd gebarricadeerd. Degene die eruit wil mag eruit, niemand mag erin.

De studenten willen meer inspraak en zijn het niet eens met de voorwaarden van het Bindend Studieadvies (BSA).  Het studieadvies houdt in dat studenten binnen een bepaalde tijd een bepaald aantal studiepunten moeten halen. Haalt de student dat niet, dan kan deze van de opleiding worden gekickt. De begeleiding om deze punten te behalen is volgens de studenten niet goed genoeg. Ondanks dat 74 procent van de studenten in een eerdere enquête aangaf niet achter de invoering van het BSA te staan, werden de plannen toch doorgevoerd.

De politie is inmiddels bij het bestuursgebouw gearriveerd maar is nog niet van plan in te grijpen. De eisen van de bezetters zijn duidelijk gemaakt aan het college van bestuur. Hun voorstel is nog niet bekend.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Studenten maken zich zorgen over de toekomst
Lees ook:Seksleven van jonge meiden staat er goed voor
Lees ook:Interpolis beste studenten zorgverzekering
Lees ook:Tevredenheid: studenten geven mbo opnieuw kleine zeven
Lees ook:Studenten willen effectiever studeren tegen langstudeerboete

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>