Oordopjes bij de entree

OordopjesUitsmijters die bij de deur van de disco oordopjes staan uit te delen aan iedereen die naar binnen wil. Je ziet het misschien nog niet helemaal voor je maar het zou zo maar kunnen binnenkort. Tenminste, als het aan PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie ligt, wel.

Discotheken moeten volgens hen de bezoekers voorzien van oorbehoedsmiddelen om gehoorbeschadiging tegen te gaan. Muziek in discotheken knalt de boxen uit. Zo hard dat regelmatige bezoekers gehoorproblemen kunnen oplopen. Inmiddels heeft maar liefst een half miljoen jongeren tussen 16 en 30 jaar gehoorschade opgelopen.

De tweede kamer gaat vandaag in debat over het probleem en de door PerspectieF aangeboden oplossing.

Stel, er worden overal in Nederland oordopjes uitgedeeld bij de discotheken. Zou jij ze gebruiken? Laat het weten!

Lees ook:Cijfers gehoorschade door harde muziek verontrustend
Lees ook:Jongeren onder zestien het café uit
Lees ook:Gratis museum op woensdag
Lees ook:Jongeren horen slecht
Lees ook:Straf voor alcoholgebruik onder de 16 jaar prima?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oordopjes bij de entree

  1. Ralph

    Leuk weg-werp oordopjes maar ze verpesten het geluid en zitten niet prettig. Ik ga toch liever voor proplugs oordopjes. Misschien een investering 20 euro maar dan blijf je de muziek te minste goed horen en ze zitten te minste goed. > http://www.oordoppen.com

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jongeren horen slecht | Jongeren

  3. Gehoorbescherming

    Het zou wel erg bijzonder zijn als we allemaal in de discotheek met oordopjes in gaan lopen. Zullen we niet gewoon de muziek wat zachter zetten of ervoor zorgen dat er bepaalde “rust” ruimtes zijn voor je gehoor in de discotheek zodat ze even niet belast zijn met het harde lawaai.

    Volgens mij zal het nog wel even duren voordat er regels komen voor het geluidsniveau in discotheken. Dus tot die tijd: oordopjes in!

      /   Reply  / 
  4. Oordopjes

    Wanneer ik geen oordopjes bij me heb, zal ik zeker de oordopjes gaan gebruiken die op dat moment wordt aangeboden. Maar wat Ralph ook al schrijft dit zijn natuurlijk niet de goede oordopjes die lekker zitten en waarschijnlijk wordt het geluid teveel vervormd, zonde natuurlijk. Je kan dan beter een paar tientjes uitgeven voor goede gehoorbescherming, dan kan je nog velen jaren naar de muziek luisteren en genieten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>