Geen loting meer voor geneeskunde

schoolbagStudies met een lotingssysteem zijn een bron van stress voor studenten. Na je eindelijk aangemeld te hebben voor de studie van je dromen is het nog maar afwachten of je er überhaupt mee mag beginnen. Zijn mijn cijfers hoog genoeg? Voor de studie geneeskunde wordt altijd geloot. Binnenkort is dat verleden tijd.

Als het aan minister Plasterk van onderwijs ligt is volgend studiejaar de loting voor geneeskunde helemaal verdwenen. Universiteiten mogen vanaf dan zelf bepalen wie zij toelaten tot hun opleiding. Hoe ze dat doen hangt volledig van de universiteit zelf af.

Zo kan je gemiddelde eindexamencijfer een grote rol spelen, net als een toelatingsgesprek en een motivatietoets. Het loont wel degelijk om op het vwo je beste beentje voor te zetten want scholieren die als eindcijfer een 8 op hun rapport hebben staan zullen nog steeds automatisch worden toegelaten.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Cijfergemiddelde van 8,4 en toch uitgeloot
Lees ook:Payen bij studieachterstand hbo
Lees ook:Gamen for a living
Lees ook:Alleen studeren als je het echt wilt
Lees ook:ADV: Succesvol worden in het zakenleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>