Jong, werkloos en amper kans op een baan

boredWerkloze jongeren zien de toekomst somber in. Bijna 80 procent van de jeugd tussen de 15 en 22 jaar denkt dat de arbeidsmarkt pas in 2011 of later zal herstellen.

De economische crisis heeft de arbeidsmarkt flink te pakken gehad. Jongeren hebben maar al te goed door dat de kansen op een baan sterk verminderd zijn.

Driekwart van de jongeren verwacht dat er minder banen beschikbaar zijn en ruim de helft denkt dat het behoorlijk lastig wordt een baan te vinden die aansluit bij hun wensen. Dat blijkt uit onderzoek van demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Drie op de tien jongeren hebben gezien hoe leeftijdsgenoten hun baan verloren. De kans op nieuw werk is klein, vooral voor lager geschoolde jongeren. Vanwege het tekort aan banen op hoger niveau zijn steeds meer hoger opgeleiden bereid werk te accepteren onder hun niveau.

Ondanks het tekort aan banen vindt de meerderheid van de jongeren het niet nodig hun uitgavenpatroon aan te passen. Drie op de tien jongeren geven wel minder uit.

En jij? Pas jij je uitgaven aan? Of heb je niets gemerkt van het banentekort? Laat het weten!

Bron: Nu.nl

Lees ook:Studenten maken zich zorgen om baan
Lees ook:Jonge allochtonen worstelen op arbeidsmarkt
Lees ook:Drie kwart werkzoekenden ziet het somber in
Lees ook:Als economie aantrekt, gaan jongeren snel op banenjacht
Lees ook:Zware tijden voor laagopgeleide MBO-ers

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jong, werkloos en amper kans op een baan

  1. Pingback: Veel Spaanse jongeren zonder baan | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>