Wie heeft het beste profielwerkstuk?

Op het vwo maak je een profielwerkstuk, meestal omdat het moet. Maar wist je dat het je ook nog eens iets op kan leveren? Binnenkort deelt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de KNAW Onderwijsprijs uit aan de drie leerlingen met het beste profielwerkstuk!

Het is de tweede keer dat de KNAW Onderwijsprijs te winnen valt voor vwo-studenten. Vorig jaar werd hij voor het eerst uitgedeeld en deden er 460 leerlingen mee. Dit jaar zijn er nog meer inzendingen bijgekomen. De jury, bestaande uit topwetenschappers, leden van de KNAW, De Jonge Akademie en vertegenwoordigers van KNAW-instituten mogen 481 werkstukken afkomstig van 186 scholen doorspitten.

Hoe hoog de kwaliteit van deze verslagen is moet nog blijken. Wanneer er gekeken wordt naar de inzendingen van vorig jaar staat de jury heel wat hoogstaand materiaal te wachten.

Begin juni maakt de KNAW de winnende leerlingen, leraren en scholen bekend. Op maandagmiddag 15 juni 2010 ontvangen winnaars in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam hun prijs. De leerlingen krijgen een studiebeurs ter waarde van 1500 euro bestemd voor hun eerste studiejaar aan een Nederlandse universiteit of hogeschool.

De KNAW Onderwijsprijs, die in het leven is geroepen om de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs te benadrukken en verder te stimuleren beloont ook de begeleidende docenten. Zij ontvangen een beeldje van kunstenaar Anneke Dammers en een gezamenlijk cultureel weekend in Europa. De school krijgt een blijk van waardering in de vorm van een plaquette.

De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de VSNU en de HBO-raad, de Nederlandse reisbranche (ANVR en TUI Nederland) en ondersteund door Teleac.

Meer info? Check knawonderwijsprijs.nl

Lees ook:KNAW Onderwijsprijs beloont de twaalf beste profielwerkstukken van Nederland
Lees ook:Opnieuw honderden inzendingen voor KNAW Onderwijsprijs
Lees ook:Knappe koppen van de KNAW Onderwijsprijs 2012
Lees ook:De Jonge Akademie on Wheels maakt wetenschap tastbaar voor scholieren
Lees ook:MBO-scholen weigeren leerlingen vanwege hoge leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>