Aantal zwerfjongeren Den Haag stijgt

zwerverGeen dak boven je hoofd. Veel jongeren moeten er niet aan denken. Kijken misschien raar op als ze een jong persoon slapend in het park aantreffen. Niet iedereen heeft een deur die altijd voor hen openstaat, in Den Haag neemt het aantal zwerfjongeren toe.

Vergeleken met vorig jaar is er al een verdubbeling geregistreerd van het aantal dakloze jongeren in Den Haag. Cijfers van de gemeente wijzen uit dat in het eerste kwartaal van 2010 al ruim vierhonderd jongeren op straat zwerven. In 2009 waren dit er 195.

De gemeente denkt dat het toegenomen aantal zwerfjongeren te maken heeft met de grote jeugdwerkloosheid. Geen werk, geen geld en dus geen onderdak. De financiële problemen zouden heel goed door de economische crisis veroorzaakt kunnen worden. De gemeente bevestigt met deze cijfers voorgaande berichten van het daklozen loket CCP, die eveneens een stijging ontdekte.

Bron: Westonline
Foto: By Oxfordian Kissuth (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Minder jeugdwerkloosheid in Gooi- en Vechtstreek
Lees ook:Veel Spaanse jongeren zonder baan
Lees ook:Amsterdam: 417 zwerfjongeren
Lees ook:Proppers scoren toekomst voor jongeren
Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantal zwerfjongeren Den Haag stijgt

  1. wever

    Hmmm… Dit is dus mogelijk in Nederland… lekker bezig met z’n allen… de een niks… de andere alles! Nederland veranderd langzaam maar zeker in een bananenrepubliek. Jongeren moeten rondkomen van 600 Euro/maand… moeten ze alles van betalen, en een interrim politiechef doet al gauw 1600 euro/dag!!! Zoek het verschil… moet dat nou? En wat doet de overheid hieraan? Waar kunnen die jongeren terecht? Ga maar liever buitenlanders opvangen, begeleiden enz… goed bezig!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>