Stationprobleem: waar loos ik mijn fiets?!

Iedere ochtend weer hetzelfde liedje op het station: waar loos ik mijn fiets?! Overvolle rekken met fietsen van medereizigers of oud schroot. Lekker hoor, als je haast hebt.

De fietsenstalling op stations kan veel beter vandaar dat er vandaag is gestart met een nieuwe fietsparkeersysteem van ProRail. In de fietsenstalling naast station Utrecht Centraal is het nieuwe systeem vandaag in werking gesteld.

Wanneer je nu met je fiets richting de fietsenstalling rijdt kan je op een speciaal scherm zien waar nog een plekje vrij is voor jouw stalen ros. Ook zullen fietsen zonder eigenaar sneller verwijderd worden omdat het systeem registreert wanneer een fiets in de stalling wordt geplaatst. Staat hij er langer dan twee weken, dan zal de fiets uit de stalling verwijderd worden.

In mei komt dit systeem naast station Groningen, is het ook daar een succes, dan gaan meer ook andere fietsenstalling in Nederland over op het nieuwe systeem.

Lijkt het jou handig?

Bron: NOS Headlines
Foto: By Onderwijsgek (Own work) [CC-BY-SA-2.5-nl], via Wikimedia Commons

Lees ook:Man jat fiets na sollicitatie
Lees ook:Pak die fiets!
Lees ook:Bierfiets Amsterdam uit het straatbeeld?
Lees ook:Jongen vindt gestolen fiets op Marktplaats
Lees ook:Man kickt op fietsbeldoppen en jat er 125

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>