Unieke expedities voor jongeren in Afrika

Zon, zee en strand en de hele vakantie dus lekker lui op je reet liggen? Niet als je met Worldmapping meegaat. Op zoek naar avontuur? Dat vind je hier! 

Worldmapping is de eerste organisatie in Nederland die jongeren meeneemt op uitdagende expedities naar Zuid-Afrika en Oeganda. De reizen zijn een leerzaam en uitdagend alternatief voor all-inclusive vakanties in enorme resorts. Worldmapping is elke dag avontuur en cultuur!

Geen Lloret de Mar of Chersonissos, Worldmappers verleggen hun grenzen en vergroten hun wereld. Ze zetten zich in voor een lokaal ontwikkelingsproject met straatkinderen, voetballen met leeftijdsgenoten in een township en zoeken naar luipaarden in een natuurpark. Ze worden ondergedompeld in een andere cultuur, een unieke en leerzame investering in hun toekomst.

Passie
Worldmapping is de eerste organisatie in Nederland die jongeren van 14 tot 18 jaar kennis laat maken met de betoverende én confronterende kanten van Afrika. De Worldmappers dragen hun steentje bij aan een betere wereld. Er is aandacht voor de problematiek op het Afrikaanse continent, maar jongeren zullen met eigen ogen ook de veerkracht en passie van de lokale bewoners zien.

Uitdaging
Jongeren met een behoefte aan diepgang in hun zomervakantie kunnen vanaf nu bij Worldmapping terecht. “Er zijn denk ik veel jongeren die kennis met ontwikkelingsprojecten willen maken, maar de kans daar niet voor krijgen tot ze 18 jaar zijn,” aldus Kim Luijken, 16 jaar. “Deze verkorte, minder intensieve reis is perfect voor jongeren zo als ik. Het is een goede manier om mensen te enthousiasmeren voor ontwikkelingswerk.”

Ervaring
Dankzij jarenlange ervaring kent het team van Worldmapping uitstekend de weg in Zuid-Afrika en Oeganda. Veiligheid en begeleiding door getrainde expeditieleiders zijn een fundamenteel onderdeel van de reizen. Alle deelnemers doorlopen voor vertrek een uitgebreid voorbereidingstraject. Ook bij terugkomst in Nederland blijft Worldmapping de jongeren ondersteunen, zodat zij hun ervaringen maximaal kunnen benutten. Per expeditie is er plek voor 15 tot 20 jongeren. De reizen duren 17 dagen en vinden plaats in de zomervakantie.

Foto: By Nicor (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Ontdek Afrika met Jonca en Worldmapping!
Lees ook:Jonge voetbalfan komt om in Zuid-Afrika
Lees ook:Vrouw doodgedrukt in rij voor universiteit
Lees ook:Toprak Yalçiner en Erik Arbores naar Oeganda voor dance4life
Lees ook:Hoe extreem ben jij?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Unieke expedities voor jongeren in Afrika

  1. Pingback: Ontdek Afrika met Jonca en Worldmapping! | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>