Jongen bedreigt Koninginnedag Amersfoort in tweet

Koninginnedag 2011, het komt eraan. En nog voor het hele evenement heeft plaatsgevonden is er al iemand gearresteerd. Een 15-jarige jongen twitterde dat hij op 30 april in de voetsporen zou treden van Karts T., de man die twee jaar geleden met zijn auto een aanslag pleegde. Twee jaar geleden reed Karst T. met zijn auto in Apeldoorn in op een grote menigte die uitkeken naar de komst van de Koningin. Hierbij kwamen acht mensen om het leven waaronder Karst zelf.

De jongen zou volgens zijn tweet Karst T. opvolgen in zijn daden maar dan in de Langestraat in Amersfoort. Volgens een twittervriend van hem was het niet zo verstandig een dergelijke tweet te plaatsen en dat bleek al snel toen de politie bij hem aanklopte.

In het verhoor verklaarde de jongen niet te weten dat zijn tweets voor iedereen zichtbaar waren. Hij had spijt en zou stoppen met twitteren. Of hij wordt vervolgd zal het Openbaar Ministerie later beslissen.

Bron: NU.nl
Foto: By katielips, via Everystockphoto

Lees ook:Zwartrijder (14) betrapt
Lees ook:Jongen (13) aangehouden wegens dreigtweet
Lees ook:Man beukt met auto politiebureau
Lees ook:Jongen (11) in elkaar geslagen door automobilist
Lees ook:Veertienjarige autodief aangehouden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongen bedreigt Koninginnedag Amersfoort in tweet

  1. bancontact casino

    Dat hij alleen al die tweet neerplaatste zegt a genoeg, stop hem voor een tijdje weg en geef hem een psychiater als kado. Dat je er aan denkt is al erg genoeg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>